• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
Spassow_lbg - специалист
Здравейте,

на вилата имам навес с барбекю чиито стени са бяло варосани. Тук таме варта вече се е измила и позацапала и искам да освежа малко. Навеса към барбекюто е прикрепен към стената на къщата, тя пък си е измазана с мазилка и е боядисана преди много време с някаква кафява фасадна боя.
искам да направя всичко един цвят, за това и питам варосаните стени с какво да ги грундирам за да хване фасадния латекс, и стената на къщата трябвали и нея да грундирам преди да боядисвам?

мерси за съветите предварително
hidrazin - майстор
Аз бих варосал пак. За мен е по-добро от фасагена и латекса. И варта може да оцветиш.
:partyman:
Spassow_lbg - специалист
не искам да варосам защото иска да докарм един цвят и на къщата и на барбекюто а като оцветиш варта ще има разлика с оцветения латекс.
Spassow_lbg - специалист
не искам да варосам защото иска да докарм един цвят и на къщата и на барбекюто а като оцветиш варта ще има разлика с оцветения латекс.
Spassow_lbg - специалист
никой ли няма идея с какво се грундира варосана стена за да се боядиса с фасаден латекс след това? :|
hidrazin - майстор
Елементарно - с разреден фасаден латекс.
Дано осъзнаваш каква грешка правиш, заради един цвят !!!
Трудно поправима.
Spassow_lbg - специалист
защо да е грешка?
torbalan - Дървен философ
Че с вар по-добре ли е?

Аз смятам да варосвам оградата и барбекюто с оцветена вар, но по финансови причини :)

Цената на варта е поне 10 пъти по-ниска от тази на фасадните бои...
hidrazin - майстор
Варта ми харесва, защото е и естествен дезинфктант. Освен това позволява на стените да дишат.
Разните фасагени и латекси нямат тези свойства и в по-голяма или малка степен запечатват стените.
Един път като минеш на латекс няма връщане към вар. Разбира се може, ама ако успееш
да свалиш латекса.
Последна промяна от hidrazin на ср юни 20, 2012 8:32 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
hidrazin написа:
Варта ми харесва, защото е и естествен дезинфктант. Освен това позволява на стените да дишат.
Разните фасагени и латекси нямат тези свойства и в по-голяма или малка степен запечатват стените.
+1
  • 1
  • 2

Тема "освежаване на варосана стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: