Всички въпроси за вилата.
ferrari4456 - специалист
Трябва ми печка с водна риза за до отоплявам качествено стая във вила с резмер 4 на 5метра.Нямам представа какво ми трябва и какви пари ще трябва да хвърля...То на етажа са 2 стай ,къщата е нова и засега ще правя едната стая обитаема.Другата си има печка ,ама се чудя в двете стай дали да сложа по една печка с водна риза или нещо общо да се направи с кранчета да си решавам кое да отоплявам...дали ми трябва печка въобще с водна риза?
Много е важно дали ще има постоянно хора във вилата!защото не е ефективно ако се ползва водна риза от време на време!аз се отоплявах на водна риза,(къщата ми е малка,три стаи и баня някъде около 85кв. м.)но е много по-ефективно(разбирай ефтино)от нормална печка.Камината ми е със скара 2/3 от цялото дъно и основно я карам на въглища на горно горене.много е важно и подбора на радиаторите-чугунените задържат по дълго топлината след като изгасне камината,но по бавно се затоплят.Ламаринените по-бързо се загряват но сутрин са със стайна температура.
ferrari4456 - специалист
Еми там ще ходя събота и неделя...какво тогава да избера за отопление.
щом е само за събота и неделя купи си„ турско чудо“супер е!
hidrazin - майстор
Щом е само за събота и неделя взимаш нещо на ток - духалка, радиатор, подово, климатик и си го правиш да ти се включва с GSM-а.
Примерно в петък свършваш работа в пет часа. В четири часа го включваш и като си там в седем часа ще е добре. Може и с евтин
китайки програматор седмичен. Нагласяш го на петък в четири часа да ти пуска отоплението. Ако не отидеш до седем часа ти ги изключва.
Три години съм се топлил по тоя начин.
:partyman:

Тема "Печка с водна риза препоръка..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: