Всички въпроси за вилата.
aiako - специалист
Може ли някой да даде обяснение как се прави тази фуга, защото при мене, може би от влагата на доста места е опадала...
Така искам да е :
Изображение

Но на места е зле:
Изображение
hidrazin - майстор
И ще става все по-зле и по-зле. Това нещо няма никакво сцепление с истинската фуга на камъните.
Виждал съм такива правени от ромски майстори. После плаче мамата. :shock:
Ако можеш направо ги махни всичките тия "фуги". Ако все пак държиш на тях се опитай да ги възстановяваш с
нещо от сорта на бетонконтакт. Ама борбата няма да е в твоя полза.
:partyman:
aiako - специалист
Какво е решението тогава ?
marmoz - специалист
Ако искаш да го възтановиш сам купи си фибран с дебелината на вдлъбването/предполадам че ти е около 1-2см/,изрежи си от него правоъгълници с размер на тухлите/киликите/,забъркаи си теракол с пясък или вароциментов разтвор с повече цимент и запълни кухините м/у фибранените кутики.
Колко ще задържи е "божия воля" водата не прощава ,ако има как да е отклониш може да изкара 20г и повече :)
hidrazin - майстор
Няма да го бъде - как ще се спаси от водата? Да си вкара оградата вкъщи? На втората му снимка се вижда,
че проблема е в най-долния ред до земята. Там зимата винаги ще дърпа влага, която да замръзва и да я руши.
Кой ли го е излъгал да си прави такива фуги?
:partyman:
marmoz - специалист
aiako написа:
Така искам да е :
Stefan2000 - специалист
И аз преди време съм поставял подобен въпрос, само че за хоризонтална настилка.
Хидрофобни (за водоплътност)добавки биха помогнали, поне малко. като най-евтин вариант е добавка на Ц200 към циментовия разтвор
aiako - специалист
Главната ми цел не е хубост, по-скоро е да остане здраво максимално дълго време, защото сега през тези фуги минава каква ли не животинска гад. Дали може да го намажа с бетонконтакт камъните , и отгоре една мазилка докато стане равно ?

Тема "Фуги на кеменна основа." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: