• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
ad_marki - напреднал
Здравейте възложена ми е задача на фирмата да се до оправи постройката на овцеферма.
Интересува ме естетически и като майстори ,какво мислите?
Оня където ми е дал работата иска да направя абсулютно всичко аз и той само да си обзаведе и да се сложи животните.
В мястото няма ток ,защото е в едно село до София направо сред нищото.
Трябва в средната постройка да сложа осветление и съм избрал кабел 1,5квадрата СВТ лампите са 15броя по 14W.
И избрах тези
http://led-krushki.com/product/e27-ener ... ps-14w-65w
В най дясното помещение ще сложа пак лед прожектори ,отдясно по горе и долу по 50W и по средата отдясно 30W.
Отляво мисля да са по 20W
Тия прожектори трябва да са върху стълбове и избрах тези
http://gogolait.hit.bg/pocinkovani.htm
по 4,5метра 146,98лв 5 броя.
Дотук добре ,кабелите ще ги положа в гофрирана тръба в земята на дълбочина 60см.

Тези стени ,който са с оранжев спрей направени на чертежа трябва да ги направя и в момента са само плоча на земята и изходи и входове за вода.Постройките отгоре тавана ще го направя с греди ,отгоре шперплат и отгоре ламаринени плоскости тип керемида.
Най отдолу на тавана върху гредите ще навия гипсокартон и отдолу шпакловка.
Мисля да ги направя с итонг 25см и да го измажа с теракол и плочки отвътре както заръча клиента отвътре към овцете и където ще ги стрижат и правят и отвън със стериопор 5см и драскана мазилка.

Трябва и аз да се разправям с дограмата ,така че предложете фирма за вратите и дограмата ,аз мислих 4камерна и обикновен стъклопакет.

Трябва да сложа и 2печки на дърва и да ги изградя ,но за това отделна тема ще пусна.
Трябва и генератори и 2водоструйки да сложа ,но ще пусна теми.

Е май това е майстори ,изкажете си мнението...
Изображение
jekasus - майстор
Гипскартон при овцете няма работа, дори влагоустойчив. Аквапанел е за тази работа, ама цена......
Огледай пвц-тавани, има на нормална цена, на овцете все им тая.
ad_marki - напреднал
То хубаво аквапанели и неща...ще проверя ,много благодаря! :partyman:
Нещо май ще се спра на пвц таван ,като между плоскостите мисля да сложа санитарен силикон.
Давайте всякакви предложения за това ,което мислите на клиента трябва да представя офертата с цените в четвъртак със снимки и от интернет за да види как ще изглежда и ще видим дали ще го одобри и ще го почвам.
Много поздрави на всички!
ferrari4456 - специалист
Най добре както ти каза колегата пвц таван.
Абе да те питам за всичките тези неща какви пари ще му изкопчиш на оня където му правиш нещата и колко са материалите и колко ти е труда и колко ти е чисто печалбата ,защото ми стана интересно ,лед прожектори тавани и неща ,тука в наше село го правят на ръка и вместо лед прожектори ползват лампи на нафта ,ама явно ти правиш сигурно някаква био ферма ,знам ли там по новите стандарти.Ще ми е интересно да напишеш нещата. :)
tysonlkr - специалист
ad_marki човече ти виждал ли си овцеферма, ние по нашия край им викаме кошари (ударението е върху "а")
Каква изолация, каква петкамерна дограма, кви пет лева :? Дограма и изолация само на помещението за персонала.
Така като гледам и разположението не е много добро.
Май не си наясно с какво си се захванал #-o

п.с. Да си призная не съм запознат с новите "евро" изисквания за обзавеждането на овцефермите :-D
jekasus - майстор
Може трябва да са щастливи овцете :-D
dyaneff - майстор
Темата наистина не е за тук. Ако някой прави ферма за себе си .... да. Ама ферма според изискванията бедна му е фантазията на инвеститора.
iivanov - майстор
Защо си мисля,че инвеститора е виждал овца само на картинка?
hidrazin - майстор
Аз пък си мисля че едно питане за овцеферма в раздел "Всичко за вилата" е много готино. :lol: :lol: :lol:
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Мисия...овцеферма направа на довършителни и не толкова..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: