• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
cekop - специалист
Здравейте колеги. Имам стара моторна косачка, която нама кошница за сабиране на окосената трева. Металната конструкция на кошницата мога да я направя от арматурно желязо но с какъв плат да я облека? Някой може ли да помогне?
hidrazin - майстор
Ами трябва да е нещо рехаво за да минава свободно въздуха и достатъчно здраво. На този линк чукни
на картинката и ще видиш:
http://bradva.net/kosh-za-sabirane-na-treva
:partyman:
cekop - специалист
Гледах доста в интернет, но не намерих подходящ. Каквото и да взема трябва да го преправям а виждаш цените. Не ми се дават 100 лв. за нещо, което може изобщо да не стане. За това питам за подходящ плат.
hidrazin - майстор
Не ме разбра - не ти дадох линка за да купуваш от там. Като цъкнеш на картинката се уголемява и можеш да видиш колко е рехав плата.
Моята не е с плат а с пластмасов кош и дупките не са много малки. Мисля спокойно можеш да използваш мрежа за прозорци.
От горната страна обаче сложи нещо плътно за да де вдига прах и дреболии нагоре. Сложи мрежата отстрани и отдолу на коша.
:partyman:
cekop - специалист
Плата го гледах и на нови косачки в магазин, никаде не съм виждал да се продава подобен. Едиинствено се сетих за рибарска мрежа от парашути (парче мрежа с тежести покрая) но ми се видя много тънка.
tysonlkr - специалист
На моята косачка коша е пластмасов. Дупки има само от две от страните. Отдолу отгоре и отзад е с плътна пластмаса.
Това не е прахосмукачка че да трябва толкова фино платно :roll:
sto64 - специалист
От тая мрежа, която се използва за саниране , не може ли да се пригоди нещо?
VLADO66 - майстор
Не може,трудно се обработва и ще се разнищи.Предлагам ти да направиш рамка от арматура и на нея да нахлузваш чувал от зебло.
cekop - специалист
VLADO66 написа:
Не може,трудно се обработва и ще се разнищи.Предлагам ти да направиш рамка от арматура и на нея да нахлузваш чувал от зебло.
Това се сетих и аз като вариант.Дали няма да изгние бързо.
  • 1
  • 2

Тема "Кош за моторна косачка-от какво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: