Всички въпроси за вилата.
tinalex - специалист
Здравейте колеги.Моля за вашето мнение.Какви прозорци биха отивали на тази къща-ПВЦ с дървесен цвят,дървени или да изшлайфаме и прогоним тези,които са в момента.

Прикачен файл

27062009019.jpg
genkogenev - специалист
:o Първото и най-важно условие е с какви средства разполагаш .

После трябва да се мисли : Дали ще се живее постоянно там /зима - лято /,как ще се отоплява, след време ще се продава или не , състояние на старата дограма / може ли да се поправи / и. т.н .
Лично аз съм заложил на цветно ПВЦ на селската ни къща . Въпрос на вкус ,усещане и средства разбира се .
Ох , тези къщи на "село" са общо взето едни "N" хиляди хвърлени на полето и винаги има нещо за правене......
EDI - майстор
Като гледам изолацията е готова.Пробвайте на прогоните старите, но зависи в какво състояние са все пак.Иначе харесвам дървени, ама хубави дървени доста струват.И пак не се знае какъв материал е използван.Най-добре от многослоен слепен профил да са направени, ако се спрете на дървени.На второ място ПВЦ бяло, като гледам первазите.
tinalex - специалист
Дограмата е на 20 години и е боядисвана само един път.Дали не може да се свали боята,да се прогонят,да се раздели долния ляв прозорец на 3 и да остане?
gogata1987 - специалист
Не мисля, че такава дограма би имала изолиращите свойства на пвц дограма. Но ако не ходите много там, особено зимата и сегашната дограма не е твърде изметната или изгнила, може да пробваш да я оставите. Боя се сваля сравнително лесно, тъй че успех! А и наистина с вече готовата изолация, ще ти е по-сложно ако решиш да я сменяш.
Neno Er - специалист
Както вече те съветват прецени прозорците.
Ако ги оставиш, старата боя се отстранява по два начина:
– с химически средства /аз ползвах "Терминатор"/
– чрез нагряване с пистолет за горещ въздух.
При вторият вариант обаче или трябва да се свалят стъклата, или много да се внимава при нагряване на боята да не се нагреят и спукат стъклата. Някои ползват газова горелка, но се иска опит. Прегори ли се, боята става изключително твърда. При свалянето с топлина мястото се нагрява докато боята започне да се надига на мехури и веднага се остъргва с шпакла.
Има и трети начин. Когато боята е в сравнително добро състояние се заглажда с шкурка.

Тема "Къща на село" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: