• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
neno1881 - напреднал
Здравейте, моля за компетентно мнение как да бъде изпълнено укрепването, надграждането и измазването на кирпичена ограда(дувар). Идеята е:
1. да се укрепи в основите, тъй като падащата вода от киримидите рони кирпича и се подяжда в основата - възможно ли е да се направи бетонно укрепване с височина - височината на цокъла на съседната ограда;
2. да се надгради до височината на съседната ограда;
3. по-какъв начин да се измаже, така че да прилича на съседната ограда;

Като резултат да се получи укрепена ограда с естетически вид максимално близък до новата ограда.

Прикачен файл

IMG01173-20121117-1340.jpg

Прикачен файл

IMG01172-20121117-1340.jpg

Прикачен файл

IMG01170-20121117-1339.jpg

Прикачен файл

IMG01169-20121117-1339.jpg
miroton - майстор
Несе занимаваи с тая кал,всичко на ново го правиш.
ZMeyGorianin - майстор
Оградата ти е достатъчно запазена за да не я събаряш! Нямам снимки на моята, но майсторите наковаха дълги пирони през метални капачки от бира /безалкохолно/ и на тях омотаха многократно сезал. Получи се нещо като армировка. След това измазаха със силен разтвор от цимент и пясък. Шапката изляха от мозайка на два ската, надстърчащи с 10-на см. от зида. Завършва с водобран за да не подлизва обратно. Пета година не е мръднало нищо! Основите ми обаче са от дялан камък високи 60 см.
bogomilZ - специалист
ZMeyGorianin написа:
Оградата ти е достатъчно запазена за да не я събаряш! Нямам снимки на моята, но майсторите наковаха дълги пирони през метални капачки от бира /безалкохолно/ и на тях омотаха многократно сезал. Получи се нещо като армировка. След това измазаха със силен разтвор от цимент и пясък. Шапката изляха от мозайка на два ската, надстърчащи с 10-на см. от зида. Завършва с водобран за да не подлизва обратно. Пета година не е мръднало нищо! Основите ми обаче са от дялан камък високи 60 см.
От къде може да си купя метални бирени капачки и сезал - по строителните маркети не съм виждал?
EDI - майстор
С рабица става по-здраво.Пак се кове с капачки и пирони.А капачки, поне в Ямбол, се продават по повечето магазинчета на пазара.
kalpev - специалист
Вместо със сезал, с капачките може да се накове рабица за измазването. Капачки се намират във всяко кафене и барче.
Задължително трябва да се направи наново по-голяма шапка и да се оправи основата. С бетонен цокъл от т.1 става като се вкопае и в земята на равна дълбочина. Ама това дърво... #-o
Опс, EDI ме е изпреварил за рабицата :respekt:
neno1881 - напреднал
kalpev написа:
Ама това дърво... #-o :respekt:
Дървото ще го отрежа и ще се изгради с тухли до нужната височина.
stiv1961 - майстор
Малко офф обаче ми се струва, че на това дърво има някакъв таласъм :-D /ограденото с червено/

Прикачен файл

IMG01170-20121117-1339.jpg
IMG01170-20121117-1339.jpg (20.68 KиБ) Видяна 10350 пъти
kalpev - специалист
neno1881 написа:

Дървото ще го отрежа и ще се изгради с тухли до нужната височина.
Само с отрязване едва ли ще минеш. Ще трябва и да го изкорениш според мен, че пънът и корените ще пречат - и за доизграждането, и за вкопаването на цокъл. Само гледай да не си бутнеш оградата докато го правиш.
Относно таласъма...няма по-велик художник, майстор и създател от майката Природа и в най-чист вид направи си сам, както се наименува и форума :-k
big_death - специалист
Таласъма и дървото не ги пипай , ами надграждай мажи дувара , и имрегнирай дървото с някъв лак . Ще стане по нестандартно и красиво !
  • 1
  • 2

Тема "Укрепване, надграждане и измазване - кирпичена ограда(дувар)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: