• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
stancho123 - специалист
Понеже китайчето нещо му стана ми трябва още един трион и се чудя между два:
http://trimeri.naedro.eu/benzinovi_reza ... ubika.html
и стихил
http://prodavalnik.com/sthil-ms-440-i16988483
:?
Какво мислите?
Kumay - майстор
А ти мислиш да ги ползваш, или просто да имаш? :lol:
И двата са ментета! От най-големите!
stancho123 - специалист
Да мисля да ги ползвам. :wink:
Да кажеш електрически двигатела да му е скапана китайска изработка и да изгърми ,на бензинов какво да му стане?
Като гледам хората масово си купуват такива от метро и от къде ли не...
Може ли да ми обясниш какво им става и такива? :?
ZEDYCUS - майстор
Какво може да им стане? Най много един път да запали и после вторият път да не ще. Какво толкова, взимаш още един след това. :-D Ще събереш бая за колекция и за резервни части. :lol:
hidrazin - майстор
Все пак зависи за какво ще я ползваш. На бензиновите могат да се развалят доста повече неща от на електрическите. Счупени бутала и сегменти,
изкривени биели, задрали бутала и лагери... Общо взето все тежки ремонти ако въобще са възможни.
В интерес на истината имам един боклук Агояма - електрическа купувана преди повече от пет години. Още работи. При нея проблема е че няма
на върха на дъската оная пеперудка за лагеруване на веригата и тя трие направо по канала на дъската. Колегата още като я взема наряза 15 кубика
дърва. На следващата година смени дъската с истинска. Сигурно още си я ползва. Моята си е с всичко оригинално, но аз я ползвам 1-2 годишно.
С нея кастря дебели клони, режа стари изсъхнали дървета в двора и понякога, когато се налага да отрежа някоя греда, талпа или валка за
някой кофраж в двора. Общо взето дребни неща и рядко. Между другото я бях дал на един приятел дето си купи дворно място обрасло здраво с храсти
и малки дръвчета. С нея го изчисти цялото.
:partyman:
Kumay - майстор
hidrazin написа:
...В интерес на истината имам един боклук Агояма - електрическа купувана преди повече от пет години. Още работи...
Това е евтина марка, от която не може да се очаква много. Но колегата е посочил откровени МЕНТЕТА, предназначението на които е някой да бъде излъган да си даде парите!!!
LazarGanev - "Велик майстор"
stancho123 написа:
Може ли да ми обясниш какво им става и такива? :?
Какво правиш примерно като спре да пали? Какво правиш като не иска да се изфорсира, не може да двигне обороти, като няма мощност...? Кой сервиз мислиш ще се наеме с ремонта, части?
stancho123 - специалист
А да разбирам ли ,че е със същото "качество" като китайчетата по магазините ,който дори нямат марка?
VLADO66 - майстор
По-добре е да купиш от специализиран магазин за такава техника напр. Аргомаркет,Щил и т.н.Те си поддържат сервиз и части.По големите вериги има техника от пиле мляко и са по-неадекватни.
ferrari4456 - специалист
Като си решил нещо да е такъв клас вземи това
http://trimeri.naedro.eu/benzinovi_rezachki_vito.html
Поне за него има части колкото искаш в сайта и е горе долу ставащо ,като за 100лв
Не винаги значи ,че скъпото ще е по-хубаво аз от моята хусварна не съм хич доволен тази година ,след последното рязане миналата година ,нещо й стана. :sad:
Като я оставя на място да загрее около 1-2минути и изфорсирам избълва розов дим един огромен облак.
Като режа се чува някакъв дразнещ звук качели имам стотинки в карбуратора ,абе общо взето много зле...
Тази година с тая витото ,от същия сайт където гледаш съм рязал към 35кубика дърва общо ,мойте и на брат ми.
Веригата я дадох 1 път да я точат.
И всичко това за една седмица и половина ,взех го като еднодневка ,ама държи... :-D
май имам снимка чакай...
Ето първата снимка отзад има още 2реда ,тоест стават 3реда
Прикачен файл:
DSC_7463.jpg
Прикачен файл:
DSC_7464.jpg
Това с две ходенията до планината ,втората снимка е от едно голямо и едно малко ремарке ,първата от едно голямо.

Малко малко ремарке да видите какво е:
Прикачен файл:
DSC_7491.jpg
Всичко това за един ден ,сутринта със сина ми помага да ги товарим и всичко на големи пръти по 4метра с тази резачка нон стоп ,после малко почивка й даваме и до вечерта ги нарязваме и подреждаме.
Такова мъчения рядко им правя...
  • 1
  • 2

Тема "Избор между 2триона..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: