Всички въпроси за вилата.
SEV - специалист
Здравейте,пак аз :-D
Та да започна с дЕрта си,намерих медна ламарина и сега ми е нужна тази клапа(или не знам точно как се казва) която се слага на края на този ръкав,обикновенно нещото е месингово.На снимката съм отбелязал какво ми трябва.Ако някой знае,продава или знае къде се продава такова нещо да се обажда на 0887778653 или да пише.

Прикачен файл

huge kazani.jpg
huge kazani.jpg (50.75 KиБ) Видяна 5640 пъти
torbalan - Дървен философ
Като го гледам - самоделка е...
И сам можеш да си го направиш...
Трябва ти месингов болт, месингова гайка и ламарина...
VLADO66 - майстор
Мисля дя си направя нещо такова :) http://distiller.from-bulgaria.eu/index ... t&Itemid=2 Може да му се обадиш на човека да го питаш за тоя клапан.
SEV - специалист
Не ще да ми продава клапана,защото и той ги купувал.Помолих го да ми го препродаде с някаква печалба или да сподели от къде купува,не ще.Какво да кажа,жив и здрав да е.
SEV - специалист
Звънях и на двете места посочени в линковете,мерси колега.Но не е нормално според мен да ми искат на едното место 280лв. на другото 200лв. само за този шибания клапан.Представям си колко ще им струват казаните.
VLADO66 - майстор
Тогава вземи тенджерата от продавалника която ти пуснах в другата тема http://prodavalnik.com/tendzheri-pod-na ... 35669,режи и дъното и действай.
SEV - специалист
Мисля че няма да стане тази тенджера,ще потърся още малко,дано да излезе нещо.
hidrazin - майстор
Аз говоря, ама кой да слуша. Сложи си шибърен кран и си готов. Ще си спестиш много разочарования. С тези изпускатели само проблеми.
Знаеш ли какъв цирк става като напълниш казана и се окаже че тече от тъпия изпускате? Понякога това става след като си запалил казана. :lol:
Има шибърни кранове от месинг и по 4 цола. Тези 10 см дупка за изпускане малко ли ти се виждат? :-D
Кран шибърен от месинг
От парче медна ламарина си сгъваш една тръба и я запояваш с оксижена направо към месинговия кран. Така няма нужда от резби и скъпи тръби.
Това с тези капаци за изпускатели е пълна глупост. Освен че правят проблеми ако не са наистина хубаво направени при изпускането винаги трябва да бягаш за да не те залее горещата каша. С шибърния кран всичко това отпада.
И колко литра ти е казана че търсиш такъв голям изпускател?
:partyman:
SEV - специалист
Kазанчето е 160 литра,в краен случай може и такъв кран да сложа.Като се заварява няма ли от нагряването да му се случи нещо непоправимо,че и той не никак евтин.

Тема "Изпускател на казан за ракия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: