Всички въпроси за вилата.
gkaraivanov - специалист
Здравейте всички любители на истинският форум!
Искам банкетна маса за вилата,маса която да събира около 10 стола.
Вариантите са няколко:
-Да закупя няколко маси и да ги съединя,да купя втора употреба на така и немога да намеря подходяща и на добра цена,или да си направя сам.Нямам материал ще купувам!
Моля за компетентни мнения!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Какво е банкетна маса?
bisplus - специалист
Търси елипсовидна разтегателна.
crez - майстор
Купуваш една плоскост водоустойчив шперплат 4 крака от Бриколаж или друг магазин, може за естетика и дървени ъглови профили да скриеш ръбовете, разкрояваш по размер с разчет 0.7м на калпак и започваш да пееш "направи си сам" :?
Р.S Става и с OSB на трябва да китваш и лакираш.
laki1968 - специалист
купи 2или3 талпи и ги занеси при дърводелец да ти ги нутва,шкури и залепи-да ти направи плота,можеш да си ги отрежеш предварително на нужната дължина, накараи го и да ти направи 1 кант отстрани за да изглежда по масивна а и за по здраво,купи и 1 греда12/12 за крака,баицваш лакираш и си готов....мен за плота дърводелеца ми взе 40 лв. талпите требва да са сухи-мойте стояха на тавана 1год.
masterrichi - специалист
Може би нещо такова 290см.дължина,миналата седмица я правих,използвах стандартни греди10/10 и ребра 5/10 обработих ги и я сглобих плота го лепих.

Прикачен файл

2009-10-13_164537.jpg
2009-10-13_164537.jpg (85.99 KиБ) Видяна 13518 пъти
Последна промяна от masterrichi на вт окт 13, 2009 4:46 pm, променено общо 1 път.
gkaraivanov - специалист
Точно такова нещо ми трябва перфектна е поздравления изглежда по добре от купешките!
Може ли по конкретно да ми обясниш направата,гредите са използвани за крака и за основа 10/10см. както и под плота каква е общата дължина на греда 10/10см,а ребрата 5/10 е самият плот???
Само плота ли е лепян и с какво?А всичко останало с болтове ли е?
И последно продаваш ли я и колко :o
Извинявай за многото въпроси ама май съм си доста бос по темата
Благодара все пак ако ми отговориш!
masterrichi - специалист
Гредите ги калибрирах на 9,5/9,5,а ребрата ми станаха на 4,5/4,5.см.и ги лепих с HENKEL-DORUS.Mасата стана доста тежка и здрава около 80кг.Сглобката се вижда и на всякаде е с видий 6/180мм.дупките ги крия с кит за дърво и после шлайфам.Лакирах я с палесандър за основа и 2 ръце полиоретанов лак за запечатване,като след всяка ръка шлайфам с ситна шкурка 300 по посока на жилите за да се получи добър гланц.На клиента му излезе 300 лв.завършена.
torbalan - Дървен философ
масата е много готина!

някога, ако успея да си завърша къщата - ще се пробвам и аз да си направя такава :-)
gkaraivanov - специалист
Доста си се постарал но си заслужава,а за материал приблизително какви са разходите 60-70 лв. ще ме оправят ли или малко повече

Тема "Банкетна маса (схема)???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: