Някой правил ли е/ има ли мита мозайка да сподели опит. Иска ми се да направя една площадка от около 7-8 квадрата по тоя начин, но само съм виждал няколко готови варианта 

n_a написа:Щом това е бучардена мозайка, какво е мита мозайка?Бучарда-вид мозаечна мазилка за видими основи. Бива два вида чукана и драскана (кълвана). Изпълнява по описания от мен по горе начин, но вертикално. Чуканата се изпълнява с чук който на челото нарязан така че са се образували остри малки пирамидки. Чука се като позасъхне малко (определя се пак опитно) като чукаш да не се запълва чука. Имитира добре обработен гранит. Предварително готовата мазилка се разчертава с острие за да се оформят отделните "камъни". Кълваната се изпълнява с чук с два остри върха като клюн и се нанасят последователни удари по мазилката като се откъртват малки люспи. Имитира грубо дялан камък. В разтвора може да се сложи дребна слюда и след обработката тя блести на светлината.Оцветява се с бой за бетон,оставят се фуги които след това се фугират с друг цвят.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: