• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
kopaiko - специалист
Здравейте.Дайте идея за стълба за таван.На плочата в коридора имам оставен отвор за тавана с размер около 70 на 70 см. отвора е на 15-20 см. от стената.Отгоре има капак на панти.Искам стълбата да е стационарна в горната си част а долният и край да се сгъва или преплъзва за да не пречи.Мисля да бъде от метален профил примерно 40/20.
torbalan - Дървен философ
Ами добре си го замислил :)

Какви идеи точно искаш?
VLADO66 - майстор
Доколкото разбирам искаш да си направиш нещо такова http://www.gsstroimarket.bg/view/100252.html
kopaiko - специалист
Мисля да е от две части,като горната половина да е стационарна на стената а долната част да се сгъва нагоре.Обмислям още пантите какви да са така че да имат ход само 180 градуса, прегледах по магазините но не открих нещо подобно което да ми свърши работа.
Може без панти, а с куки.

Когато ти трябва я откачаш от най-горното стъпало и я закачаш на най-долното от стационарната част.

Като свършиш работа - закачваш я горе пак :)

Ако долния модул е малко по-дълъг от разстоянието между горния и земята, ще стои под лек наклон спрямо вертикалата и няма да мърда.
dream1984 - напреднал
има в баухаус практикер или баумакс...не се сещам в кой от всичките тъй като ги обикалях и ми се запали главата ;)
kopaiko - специалист
Ето това сътворих,получи се доста компактно.ИзображениеИзображение
Екстра изглежда!
hidrazin - майстор
kopaiko написа:
Ето това сътворих,получи се доста компактно.ИзображениеИзображение
Да наистина е доста компактно. Даже бих казал много компактно. Даже на снимката почти нищо не се вижда. :)
:partyman:
stenmark - специалист
Харесвам такова чувство за хумор освен теб и Лазар Ганев го има такова :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Стълба за таванско помещение." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: