• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
SEV - специалист
Здравейте,след 8-9 години ползване моите пътеки доста се поизхабиха.Причината за това все си мисля е процеса мокрене и замръзване през зимата.На места доста се "озъбиха" и аз ги "ремонтирах".
1 Със силна водоструйка измих старателно
2 Намазах 3-4 ръце дълбокопроникващ грунд
3 На местата където язвите бяха дълбоки изравних със замазка(смесих цемент-пясък 1 към 2)
4 С флексово лепило минах на 2 ръце навсякаде,първо за да покрия малките шупли и второ да не изглежда на петна пътеката.
След първия дъжд забелязах че най горния слой попива вода,респективно зимата ще замръзне и разруши.Въпроса ми е с какво да намажа пътеките за да избегна въпросното попиване.Две от нещата за които се сещам на примависта са водно стъкло и разредено лепило Ц200.Моля компетентните да споделят опит и насоки,но да имат на предвид че пътеките ми са с площ от около 200 м2,тоест решението да бъде бюджетно :)
Krass - майстор
Някъде във форума имаше писано. Пясък цимент и фасаген. Може и бракуван от този, който е замръзнал зимата.
SEV - специалист
Май не четеш какво питам,не ми се прави отново замазка а искам да запечатам вече направеното.
hidrazin - майстор
Май не четеш какво ти отговарят. Пък и няма значение защото така или иначе ще се изрони. Най-добре запечатай с нови плочки.
:partyman:
gechev - специалист
Имрегнаторите са добро решение, но тук ще има триене все пак се върви по пътеките. Обади се на производител на много добър импрегнатор на тел. 0883 319372 име Румен и се посъветвай с него.
hidrazin - майстор
Той вече веднъж е импрегнирал преди флексовото лепило. Сега не е много ясно новата импрегнация как ще се спои със старата. За проникване по-надолу и дума да не става - първата импрегнация вероятно няма да пусне втората да проникне надолу и да се спои по-здраво.
SEV - специалист
И според мен не може импрегнанта върху флекса да проникне през долния.Идеята ми бе единствено да запечатам флекса,тоест да не попива вода.Наистина трябва да отчетем факта че ще има и търкане,макар и минимално.Тези пътеки все пак са в къщата ми,не са на обществено място.Грунда който ползвах е доста скъп,ако не измислим вариант пак с него.Много ми се иска да стане с водното стъкло(имам 2 туби) или нещо друго по бюджетно.
Грунда който ползвах толкова добре заздрави самите ронещи пътеки,чак се учудих.
Правих си експеримен в една чаша пълна с пясък мокрих отгоре 3 пъти,проникна почти до дъното.Стана много добра спойка между песъчинките,с доста солидно усилие с чук го разбих.
SEV - специалист
Трябва ми нещо което да направи водонепромокаем филм върху флексовото лепило.
hidrazin - майстор
SEV написа:
...Правих си експеримен в една чаша пълна с пясък мокрих отгоре 3 пъти,проникна почти до дъното.Стана много добра спойка между песъчинките,с доста солидно усилие с чук го разбих.
Какъв грунд използва?
  • 1
  • 2

Тема "Пътеки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: