Всички въпроси за вилата.
batence81 - специалист
Здравейте, посоченото барбекю сам го направих, всичко му е чудесно, но не всичко излиза през комина и се омирисвам и опушвам. Прави ми впечатление, че май го прави най-вече на слаб огън. Споделете къде ми е грешката - коминът си е 25/25 см, има шапка но пак са 2 отвора поне 15/ на 7 см. Вътре е 62.5 см/ 60/ и 62 см височина. Казаха ми че на дъното трябвало да има дупки, но това не бих направил, за да не отслабя плочата.

Прикачен файл

01062013123.jpg
batence81 - специалист
още една

Прикачен файл

01062013124.jpg

Прикачен файл

01062013124.jpg
VLADO66 - майстор
Нямаш горивна камера.Проблема донякъде можеш да го решиш като стесниш отвора отгоре надолу с двайсетина сантиметра.
batence81 - специалист
хич не съм чел никъде тук за горивни камери и не знам какво е даже, отдолу има как да го повдигна с някоя тухла, но горе не виждам как - там тухлата е вградена в бетона, няма свод, който да хване нови тухли, за да го стесня.
batence81 - специалист
мерси за своевременното включване, дано разбера нещо и от сайта;)
VLADO66 - майстор
По принцип това е за камини но може схематично да се ползват съотношенията и за огнища/барбекюта/
tysonlkr - специалист
Не съм специалист по барбекютата, но ми се вижда доста нисък (къс) комина. Попринцип колкото е по висок толкова по добра тяга има :wink:
batence81 - специалист
дано да е комина, него лесно ще вдигна още, въпреки че ще е несъизмерно висок спрямо барбекюто, другото за стесняване на отвора ще е трудно, няма да мога нито да гледам вътре, нито да слагам скарата на релсите
EDI - майстор
Според мен проблема е комплексен.Първо няма димосборник горе, не знам дали има и димен зъб, комина е нисък в случая - мястото ми се вижда запушено и в ниското, поне от снимката, де и явно нямаш добра тяга.Затвори още малко отвора отпред от горната страна с една дъска или греда, махни шапката от комина, /не виждам конструкцията и обаче/.

Тема "Барбекюто е без достатъчно тяга" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: