Здравейте и благодаря за добрия форум!
Търся решение на един въпрос, свързан отново с резервоар.
Системата е изградена преди около 2 години и съдържа:
• Кладенец в близост до река;
• Резервоар 5 м3 на около 100 м от кладенеца и около 4 м денивелация в нивата;
• Поливна система, захранвана от резервоара.
Има 2 потопени помпи Грундфос – по една за кладенеца и резервоара.
Има по един датчик Грундфос в кладенеца и резервоара, следящи налягането в тръбата след тях и при нужда включва помпата.
Неудобството е, че винаги, когато се черпи вода след резервоара, се включват и двете помпи за да компенсират налягането.
Питането ми е дали има начин, помпата в кладенеца да се включва при значително изпразване на резервоара, а не както е сега, щом плувака в резервоара падне? Например да се сложи подходящ затвор накрая на захранващата резервоара тръба, който ще отваря при падане на нивото с метър?
Фирмата, която ми изгради системата, за момента не може да намери решение.
Търся решение на един въпрос, свързан отново с резервоар.
Системата е изградена преди около 2 години и съдържа:
• Кладенец в близост до река;
• Резервоар 5 м3 на около 100 м от кладенеца и около 4 м денивелация в нивата;
• Поливна система, захранвана от резервоара.
Има 2 потопени помпи Грундфос – по една за кладенеца и резервоара.
Има по един датчик Грундфос в кладенеца и резервоара, следящи налягането в тръбата след тях и при нужда включва помпата.
Неудобството е, че винаги, когато се черпи вода след резервоара, се включват и двете помпи за да компенсират налягането.
Питането ми е дали има начин, помпата в кладенеца да се включва при значително изпразване на резервоара, а не както е сега, щом плувака в резервоара падне? Например да се сложи подходящ затвор накрая на захранващата резервоара тръба, който ще отваря при падане на нивото с метър?
Фирмата, която ми изгради системата, за момента не може да намери решение.
Прикачен файл
rezervoir.jpg (14.41 KиБ) Видяна 3062 пъти