• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
Bate_Pavka - напреднал
Здравейте!
Съвсем наскоро разбрах, че между барбекюто и скарата разликата е огромна ! Това ме провокира да създам устройството по - долу и последвалият тунинг :-D
Първоначално замисълът беше този :

Изображение

В последствие нещата се развиха и се получи това :

Изображение

Ще направя малко пояснение : Беше оформена секцията за опушване и добавен капак със скара което превърна съоръжението в истинско BBQ :wink:
Когато се приготвя шишлик махнатият капак на опушвачката я превръща в обикновен мангал

Изображение
stiv1961 - майстор
Стига бе :? , направо ме разби :supz: , перфектно съчетание :partyman:
VLADO66 - майстор
Половин варел.малко шина и панти-много идейно =D>
iivanov - майстор
Брей, какъв старт! :o Право у сърцето на съфорумците... =D>
bulhomes2 - майстор
Супер е. =D> Не се бях замислял, че наистина нашите са скари, а барбекюто е с капак.
Bate_Pavka написа:
Съвсем наскоро разбрах, че между барбекюто и скарата разликата е огромна ! ...
Я кажи каква е разликата!
Bate_Pavka - напреднал
Разликата е точно в капака. Той дава възможност да се извършва така нареченото топло опушване, за по - дълго време също да се готви и по индиректен метод , демек мръвката да не е точно над въглените.
Тани - модератор
stiv1961 написа:
Стига бе :? , направо ме разби :supz: , перфектно съчетание :partyman:
Браво! Точно адаша да ти даде такъв коментар си е голям комплимент :2thumbs:

Поздравявам те за добрата идея и изпълнението ѝ на практика и ти благодаря, че съвсем в стила на форума я подели с останалите! Продължавай в същия дух!
bulhomes2 - майстор
А как точно се работи с капак? В смисъл - на скарата постоянно поглеждам мръвките дали са се изпекли отдолу за да ги обърна. Имам капак на една скара у нас, но досега не съм го ползвал, защото мислех, че повече ще ми пречи за следенето. И което е сигурен признак, че тия дни ще я паля да пробвам...
Та - палиш, разгаряш яко, слагаш мръвките, затваряш, след ? минути ги наглеждаш? А тая жар не гасне ли? На тая моята скара, ако не им подухвам от време на време с един вентилатор - и без капак гасне.
Bate_Pavka - напреднал
Ами принципа е като при печката , трябва да има отвор за достъп на кислород и отвор за отвеждане на дима , температурата под капака трябва да е около 150 гр. а температурата на месцето 60 тогава е най сочно.
  • 1
  • 2

Тема "BBQ - Трансформер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: