Всички въпроси за вилата.
Здравейте
Реших да питам защото стигнах до задънена улица - и незнам какво да правя. Питах всички позната но без резултат - дано пък вие помогнете.
Та значи почнах ремонт във кухнияра и паркета ми е много стар и вече се е разклопал и позагнил та реших да го махна и да си сложа друга по-добра настилка. Махнах го за 2-3 часа. И тук ми доиде големият проблем паркета е бил лепен с асвалт които остана по пода и няма махане. А аз искам да си направя една изравнителна замаска но тя неможе да се хване за асвалта - трябва да го махна ама как ?
Хора помагаите кажете как се маха асвалта от пода ?
rendo - специалист
Бате като ги гледам тея дет асфалтират улиците си мият лопатте с някакъв препарат ама какъв е и дали може да ссе употребява на вече изсъхнал асфалт незнам питай някой от тях ако засечеш някъде
tuninghuman - специалист
подхвърлям някви идеи само, не сум се сблъсквал с подобен проблем, незнам дали 6е е 100% ефикасно

с много разтворител АМБ няма начин да не се размекне - но ще полудееш от изпаренията

с пистолет с горещ въздук и много играчка с шпатула - пак ще луднеш от миризмата и не само

помисли дали няма да е по добре да сложиш няква топлоизолационна плоскост и отгоре тънка замазка
todor_velikov - специалист
само като идея но незнам дали ще стане-там дето е асфалта го по разтопи с горелка и посипи със сух пясък и го остави да стегне.после отгоре го навлажняваш и правиш замазката.успех :wink:
miroslav_kn - специалист
мажеш с грунд на БОРО тоя червения и правиш 5 или 3 см. замаска с армираща мрежа 5х5 мм или рабец и всичко е ок. Правили сме такава замаска върху найлон така че няма от какво да се притесняваш.
W123 - специалист
Мале май че от теб е тръгнал оня моабет:
-Алооо,обаждаме сме от фирма Стоянстрой.Идваме да ви асфалтираме терасата.Вие ли ще слезете долу с терасата или ние да се качиме горе със самосвала и валяка?!

Сега майтапа на страна.Като казваш асфалт предполагам имаш предвид смола.Я кажи сега елстична ли е или е твърда,крехка и чуплива.Ако е твърда спасението ти е с един широк секач и с чука да я подкараш и да я натрошиш колкото можеш и да я изчистиш.Но всичко зависи от това какво ще полагаш отгоре-ламинат,плочки...
Като я изчистиш колкото може можеш да направиш следното.Както каза Тошо Величков я нагряваш с горелка и като се поразтопи я засипваш отгоре.Аз бих използвал мраморен прах.Хубаво го "тръмбоваш" за да може да влезе в смолата като естествено остави повечеко отгоре и.Като стегне направи рядък тераколен разтвор и залей мрамора отгоре като го позаравняваш.След изсъхването ще имаш горе-долу равна и гладка повърхност.Пак теракол но вече с такава гъстота че да можеш като го минаваш с гребена да ти остават зъбите от него(не много гъст като за лепена на плочките) и полагаш гипсофазер като го захванеш с дюбел-пирони по на честичко като преди да разнесеш теракола е хубаво да сложиш стъклофибърна мрежа която да ограе ролята на лека армиривка.Вече чрез фазера натоварването ще се разпредели на голяма площ и няма да има проблеми.Ако слагаш ламинат ватата му е обере леките неравности а ако са плочки гледай да са 45х45 или 50х50... , по-големички.
Всичко е много относително понеже е хубаво да кажеш какво ще полагаш след това и до каква височина може да се работи за да не се получи ръб или т.н.
masterval - майстор
Знам, че асфалтът се разтваря с бензин. Не съм пробвал, така разправят.
Ако не стане, комбинирай бензина с идеята на Тодор Великов, като преди това яко застраховай входа :-D
rusev - специалист
Разтваря се асфалта с бензин, няма проблем. Само дето като попие бензина в бетона доста ще понамирисва.

Тема "Смяна на паркет - ама как ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: