Всички въпроси за вилата.
man_un - напреднал
Здравейте, наскоро си купих къща, която има и басейн. Старите собственица са били някакви мърльовци(да не използвам друга дума) и не са се грижили за него. Басейна е с пластмасово корито. Поради немърливост или нещо друго в момента коритото се е надуло и наместа се се образували пукнатини около 1-3мм. Въпросът ми е има ли някакъв начин да се поправи и залепят пукнатините или трябва да се купува ново корито, което за момента не е удачен вариант. Утре ще мога да постна и снимки.
Последна промяна от man_un на съб фев 15, 2014 8:38 pm, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
Можеш да ползваш ПВЦ фолио за басейни, ето произволен сайт
http://poolsupplies.bg/index.php/pools/ ... ini-detail

Но дай една снимка за всеки случай :)
man_un - напреднал
Ето снимките на басйна:
Прикачен файл:
P2160005.JPG
Прикачен файл:
P2160004.JPG
Прикачен файл:
P2160003.JPG
Прикачен файл:
P2160002.JPG
Прикачен файл:
P2160001.JPG
P2160001.JPG (47.05 KиБ) Видяна 3315 пъти
hidrazin - майстор
Е, ами не знам какво точно искаш? Решил си, купил си след като си гледал. Интересно ти какво би направил за да не се напука този басейн? Ще ти кажа - нищо. Та не обвинявай предишните собственици.
От снимките се вижда че е с доста "разчупена" форма. Предложението на колегата по-горе за PVC фолио няма да свърши работа. Ако наистина е от пластмаса и е "изгоряла" от слънцето, едва ли може да се направи нещо. И да се ремонтират участъците, ще почне да се пука до тях и ще стане поредица от кръпки и ремонти. Аз обаче подозирам че е от стъклопласт и е възможен приемлив ремонт. на първи време трябва да се установи точно от какъв материал е направен и причините за пукнатините. Много трудно ще стане със снимки. По-добре е някой да го види на място и тогава да се реши как да се оправи най-безболезнено.
:partyman:
man_un - напреднал
hidrazin написа:
Е, ами не знам какво точно искаш? Решил си, купил си след като си гледал. Интересно ти какво би направил за да не се напука този басейн? Ще ти кажа - нищо. Та не обвинявай предишните собственици.
От снимките се вижда че е с доста "разчупена" форма. Предложението на колегата по-горе за PVC фолио няма да свърши работа. Ако наистина е от пластмаса и е "изгоряла" от слънцето, едва ли може да се направи нещо. И да се ремонтират участъците, ще почне да се пука до тях и ще стане поредица от кръпки и ремонти. Аз обаче подозирам че е от стъклопласт и е възможен приемлив ремонт. на първи време трябва да се установи точно от какъв материал е направен и причините за пукнатините. Много трудно ще стане със снимки. По-добре е някой да го види на място и тогава да се реши как да се оправи най-безболезнено.
Аз съм го видял в какво състояние, когато го купувах и от това не се оплаквам, но че са били мърльовци (мнението за това ми е не само от състоянието на басейна) и са го занемарили е вярно. Този басейн нито е бил зазимяван, нито поддържан. Един иска снимки друг казва, че не става - попитах за някакви идеи за ремонт, но явно това е проблем. А нали се казва направи си сам.
hidrazin - майстор
Снимките ги видяхме. Сега остава да уточниш от какъв материал е басейна. И от снимките не си личи колко големи са пораженията. Това напукване масово ли е или само на 1-2 места?
VLADO66 - майстор
Като гледам е PVC фолио.Чувал съм че PH на водата трябва да се поддържа в определени граници за да не стане агресивна към фолиото,а тук гледам че не е имала никаква поддръжка и цялото фолио е за смяна.Дори и да се напълнят пукнатините ще се сцепи на друго място.
man_un - напреднал
hidrazin написа:
Снимките ги видяхме. Сега остава да уточниш от какъв материал е басейна. И от снимките не си личи колко големи са пораженията. Това напукване масово ли е или само на 1-2 места?
Напукванията са само на местата които съм снимал - където се е надуло, но не по цялата дължина.
man_un - напреднал
VLADO66 написа:
Като гледам е PVC фолио.Чувал съм че PH на водата трябва да се поддържа в определени граници за да не стане агресивна към фолиото,а тук гледам че не е имала никаква поддръжка и цялото фолио е за смяна.Дори и да се напълнят пукнатините ще се сцепи на друго място.
Ако това може да бъде орентир стъпвам върху надутото и то поддава лекичко. Като подскоча лекичко пак хлътва но съвсем леко и си възвръща стара форма. Тежа около 100 кила.
VLADO66 - майстор
Напълно е възможно отдолу да има подпочвена вода.Не излиза ли през цепнатината :? Иначе продават лепило,но не знам дали може да оправи такова поражение http://www.pool-expert.eu/?mod=catalog& ... за%20фолио А това че си възвръща формата може да означава че фолиото вече се е одървило и изгоряло от слънцето.Като казвам фолио има такива по 1.5мм. и повече прилича на пластмаса.

Тема "Питане за ремонт на басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: