• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
estorm - специалист
Пода е покрит с нещо като стиропор не толкова твърдо колкото фибран. Има водно подово отопление. Дайте съвет какъв разтвор и армировка да сложа отгоре за да издържа 2 тона автомобил? Търси се минимална дебелина на покритието.
kozl - майстор
Само армировка от 8 ми плътна листове стомана. Неръждаемата стомана е за предпочитане.
Или армирана бетонова настилка поне 10 см В25 с повърхностна обработка.
infomar
Колата ще е с натоварване около 500 кила на колело, не танк. Според мен два слоя от мрежата която продават/едрата и над 3-4-см замазка с тротоарни плочки от горе.
hidrazin - майстор
estorm написа:
Търси се минимална дебелина на покритието.
infomar написа:
... 3-4-см замазка с тротоарни плочки от горе.
Две несъвместими неща.
:partyman:
infomar
hidrazin написа:
estorm написа:
Търси се минимална дебелина на покритието.
infomar написа:
... 3-4-см замазка с тротоарни плочки от горе.
Две несъвместими неща.
Не те разбрах,
но ако се държи на минимална височина без значение парите, мога да препоръчам покритие на пода с 1мм, титано/ванадиеви и листи или реципрочно покритие с кевлар, но ако държи на здравина и икономичност - комшията ми има подобен под и си вкарва джипа без проблем.
estorm - специалист
.........
Последна промяна от estorm на чет фев 13, 2014 5:35 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Тънко, тънко, колко да е тънко? :-D
estorm - специалист
Най тънкото в което има пясък, цимент, арматура или подобни.
Последна промяна от estorm на чет фев 13, 2014 5:38 pm, променено общо 1 път.
NeoBoss - специалист
човек кажи колко см. имаш от покрива на колата до трегера, ако искаш да получиш адекватен отговор
kozl - майстор
infomar написа:
но ако се държи на минимална височина без значение парите, мога да препоръчам покритие на пода с 1мм, титано/ванадиеви и листи
И как нЕма да се огънат тия листи по 1 мм настлани в-у стиропор под натиска на колелото :?
Аз му препоръчах 8 мм стомана и пак се съмнявам, че няма да се изкриви.
estorm написа:
Пода е покрит с нещо като стиропор не толкова твърдо колкото фибран. Има водно подово отопление.
А защо пода е покрит с нещо .... и има подово отопление? Къде е това подово отопление под стиропора ли :shock: Обичайно отдолу е стиропора, в-у него подовото и отгоре замазка.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за под на гараж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: