Всички въпроси за вилата.
batence81 - специалист
Здравейте, прочетох някои теми тук, но искам и конкретно за моя случай компетентно мнение. На вилата водата ни е от каптаж, като ние сме последна къща и юли и август си беше проблем от сушата. Бихме сонда сега есента, в която има вода, но още не е мерен дебита, но водата е на 4-тия метър и е 17 метра сондажа. Искам сегашния водопровод да го разклоня, за да влезе в мазето (то не замръзва и там хидрофора ще е на сигурно място). Там да монтирам хидрофора и един 500-литров резервоар за вода. Само хидрофора ще бъде ли достатъчен да смуче и водата от сондажа ( сондата е на 30 метра от къщата и в ниското на ската (къщата е горе). Ако не, какво още да купя освен хидрофора - някаква помпа ли (не искам да е бибо, за да не вибрира по пвц тръбите)? Питам, защото след сондата не са налични много пари и искам да видя от кое може да взема и за колко пари. Там не се живее постоянно, но е нужна вода и за 8 кубиков надуваем басейн и за поливане.
Другия въпрос е каква част ми е нужна долу при сондата, за да мога чрез кран да пускам или водата от сондата или досегашната от каптажа. Мерси.
VLADO66 - майстор
Ето ти една схема http://aquapump.net/help/hidrofor-rezerwoar-kladenez ,но след като не си написал бюджет не знам кой какво ще ти предложи.
batence81 - специалист
схемата е супер, ами за хидрофора мисля нещо към 300 лв, макс - 350 лв., а помпа в сондажа слага ли се или хидрофора сам може?
VLADO66 - майстор
Не си дал общата денивелация която ти се получава,но на първо четене няма да стане само с хидрофор в къщата-трябва да имаш бибо което да пълни буфера и от него чрез хидрофор да захраниш къщата./както е на схемата/
batence81 - специалист
къщата е на 6 метра по голяма надморска височина
VLADO66 - майстор
batence81 написа:
къщата е на 6 метра по голяма надморска височина
Значи няма да стане с една помпа-имаш 10м до водното огледало.
batence81 - специалист
важно е да не е бибо, за да не мъти водата от вибрациите
VLADO66 - майстор
batence81 написа:
важно е да не е бибо, за да не мъти водата от вибрациите
Вибрации създават вибрационните биба.Какъв е диаметъра на сондажа?
NeoBoss - специалист
не е ясно с каква вода искаш да пълниш този съд. Както говориш хидрофора трябва да смуче единствено от съда, нямам как да смуче от две места едновременно (той може да смуче или от съда или от кладенеца). Разясни си точно какво искаш да постигнеш. Но така като чета май пос коро говориш за такава схема.
http://aquapump.net/help/rezer-sonda-wodopro
batence81 - специалист
със спирателен кран, когато реша от сондата, или от каптажната

Тема "Какво ми е нужно за хидрофорна система?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: