Всички въпроси за вилата.
ludmil_1 - помощник
Моля дайте решение на този проблем показан на снимките.Условието е да стане дотолкова здраво че да понесе анкериране на парапет и вита стълба с анкерни болтове М8.От горе ще се полага гранитогрес.
Благодаря предварително.

Прикачен файл

Снимка0287.jpg

Прикачен файл

Снимка0285.jpg

Прикачен файл

Снимка0284.jpg

Прикачен файл

Снимка0283.jpg

Прикачен файл

Снимка0282.jpg
mcm - специалист
Не съм специалист, но ако това беше мое, щях да изкъртя всичко до здраво, но така като го гледам не му трябва много за да падне цялото. Бих го направил наново с нова арматура забита в стената или плочата каквото е там, и привързана към старата. Понеже няма как да стане едно цяло с останалата плоча /ако е плоча на целия етаж/, както си е било, ще го направя предния край да стъпи върху колони.
juvesan - специалист
оффтопик: Ако може да ползвам темата на колегата с един въпрос... това с бетона как според Вас се е случило: когато бетона са го изливали водно/циментовият фактор е бил " леле майко" и после в порите е навлязла спокойно вода и е рушила с "кеф" или просто цимента са си го поспестили и си е бил рехав по природа? Аз лично мисля, че е първото, но пък не съм познавач на материята все пак ...
Сорри за оффтопика, но мисля че е интересно... :wink:
gechev - специалист
Водата е била в повече. Не са използвани пластификатори. Значи първото ти предположение.
VLADO66 - майстор
Бетона е бил бъркан на ръка и на око,без да е бил вибриран :)
Johny - майстор
Като гледам какъв буклучарник е наоколо, не се учудвам и за бетона - немарлива работа. Тази плоча лежи на земята в голямата си част и няма на къде да поддава. Постави една мрежа отгоре, като я захванеш за арматурата и отлей 3-5 см. качествена замазка.
lov - майстор
Дали е било немарлива работа малко трудно е да се каже защото като гледам арматурата си е направена както трябва. По ме съмнява баластрата да е била с примеси на глина тиня или нещо от тоя сорт, а и мръзненето си е свършило работа. Дори още при отливането може да са изтървали нещата и да е мръзнало.
Както каза колегата плочата не е натоварена и само с една допълнителна качествена армирана замазка ще си решиш проблема. Като преди това го измий ако можеш с една водоструйка.
ludmil_1 - помощник
Какво имате предвид с качествена армирана замазка.Моля обяснете по подробно.Един специалис от соц времето ми каза да направя кофраж и да поставя мрежа която да подпъхна под първият ред тухли и след което да залея с бетон забаркан от пясък и мозайка с около 5 мм големина.Каза ще ще стане по здраво.

Тема "Ронещ бетон на терасата.Моля за решение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: