- 1
- 2
Всички въпроси за вилата.
mitron
- специалист
18 мнения в "терасиране с камък"
stenmark
- специалист
В момента съм на тази вълна и ще правя стена висока 1,5м на някой места може и 1,8м от камъни.Чета навсякъде информация,но естествено има само недомлъвки или клипове в нета които няма нищо общо с нашите условия.Та въпроса ми е колко е основата в земята,при мен е смесено леска/скала/ и пръст.Та се чудя колко да е е основата,като гледам старите зидове май почти нямат такава.Сега всеки знае че тези зидове реално издържат със собствената си тежест.Но тези количества от цимент направо ме шокираха.Да не процидираш като други да редът камъка и между него да наливат свързваща течност обикновено е бетон.
schuldiner
- майстор
stenmark, и аз чета, ама в нета е мъка. Дори днес се зарових да разбера (по повод и тази тема) как аджеба се определя силата на разтвора за зидане. Ми "по проект"... Аз все си мислех, че като минимум трябва да издържа на натиска и в същото време да има някакво отношение към здравината на камъка като сила на сцепление с основата (адхезионна и кохезионна якост). За мен логиката е колкото по-корав камък, толкова по-силен разтвор, но черно на бяло не съм го видял още...
За основата е същото - трябва да носи зида, но и да издържи на евентуални слягания, клатушкания, допълнителен товар и каквито други външни сили се сетиш. Демек мижаш с едното око и... проектираш основи.
За останалото инфото е по-ясно като теория - минимална ширина на зида, пределна височина, как се разполагат камъните, превръзки, изравнителни пояси, шапки... За легло и лице на камъка като основно изискване предполагам също си се ориентирал, видове зидарии (фуги) също. Ако виждаш кусурите на mitron (нека не се обижда!), значи си напред с материала...
За основата е същото - трябва да носи зида, но и да издържи на евентуални слягания, клатушкания, допълнителен товар и каквито други външни сили се сетиш. Демек мижаш с едното око и... проектираш основи.
За останалото инфото е по-ясно като теория - минимална ширина на зида, пределна височина, как се разполагат камъните, превръзки, изравнителни пояси, шапки... За легло и лице на камъка като основно изискване предполагам също си се ориентирал, видове зидарии (фуги) също. Ако виждаш кусурите на mitron (нека не се обижда!), значи си напред с материала...
VLADO66
- майстор
Малко на гости при братушките
http://www.gvozdem.ru/stroitelstvo-svoi ... nnyj-8.htm

schuldiner
- майстор
Владо, само не ме разбирай погрешно: виждам, но не значи, че мога по-добре. Просто виждам недостатъците, защото съм гледал и майсторски изпълнения. На първите две снимки циклопната зидария от ломен камък бива, но далеч не е перфектна. Обаче на третата... не мога да приема смесването на редова и циклопна, на объл (речен) и ломен камък. Да им имам естетиката на братушките...
Всъщност аз за това говоря на stenmark: като почнеш да разбираш недостатъците, значи нещо си понаучил и може да се пробваш. Само да не се окаже,че ръцете ми са у гъзо и язък за учението... Майтап, опитвал съм и чат-пат бива.
Всъщност аз за това говоря на stenmark: като почнеш да разбираш недостатъците, значи нещо си понаучил и може да се пробваш. Само да не се окаже,че ръцете ми са у гъзо и язък за учението... Майтап, опитвал съм и чат-пат бива.
mitron
- специалист
Здравейте колеги не се обиждам от вас вярно е че има още какво да се желае от зида но наистина е много трудно да направиш от не оформен камък стена с добре изглеждащо лице и следователно да е здраво.Някой от камъните са огромни и тегнат направо не се дигат който не се е захващал с това като мен и моя приятел да знае че никак не е толкова лесно като на снимките ,а ето и още малко снимки и нашия напредък
- 1
- 2
Тема "терасиране с камък" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература