Всички въпроси за вилата.
nv952 - майстор
Гледам,че наскоро в форума се зачестиха темите за BBQ и реших и аз да пробвам да направя нещо.
Разбира се ще ми трябва помощ. :) Вярвам,че ще помагате така катно ми помогнахте и със авт. поливна система.
Мястото на което мисля да е е там където беше фонтана (който вече не работи).Имам снимка естествено :razz: .Ако предложите друго разположение ще го обмисля,но на мен ще е най удобно да е там защото съседите развалиха една барака а стената и(която е като ограда) решихме да остане така. Искам да предупредя,че няма да го направя за седмица както другите... .Надявам се,че ще стане до есента. :-D
Сега ще почна да ползвам търсачката да видя какво ще излезе и ако има нещо неясно ще попитам.
Изображение
Изображение

Нещо такова трябва да стане а където е с черно там ще е бетон.
Изображение
stiv1961 - майстор
Здрасти :) , щом ще правиш ББК защо не помислиш за комбинация с пещ. Имаш достатъчно място за това. Моя кулинарен център го правих три месеца до комин и още толкова разни екстри по него.
viewtopic.php?f=21&t=38199
Не претендирам за красота, има и по- хубави от моето, но за мен по- важна е функционалността. Наближава Великден, ще има снимков материал с печено агне а по Гергьовден едно яренце е наредено на опашката :) Моят съвет е да разгледаш всички теми във форума( а и извън него) и тогава да действаш. Успех, ако имаш въпроси задавай ги без да се срамуваш. Като правих моето имаше едни специалисти, които се бъзикаха ама напук на тях всичко стана перфектно.
bulhomes2 - майстор
Пещта винаги може да си я направи и после на друго място. Тя може и без комин.
EDI - майстор
Провери как стои въпроса с движението на въздуха около къщата на комшията ти, да не се окаже, че нямаш достатъчно тяга.Аз бих го дръпнал в ляво, залепено до сградата, която се вижда на снимката.Едно ,че ще е по-далеч от джама на съседа ти, друго, че ще можеш да свържеш съществуващия покрив с едно бъдещо навесче над барбекюто.В дъжда и през зимата ще ти е много удобно да си на сушинка. :-D и няма щрапаш из тревата, като е мокро.После ще си облагородиш района - пътека ще си направиш, пък след време може цяла площадка да стане.
stiv1961 - майстор
EDI написа:
Аз бих го дръпнал в ляво, залепено до сградата, която се вижда на снимката.Едно ,че ще е по-далеч от джама на съседа ти, друго, че ще можеш да свържеш съществуващия покрив с едно бъдещо навесче над барбекюто.
Еднакво мислим :) , например нещо такова
Прикачен файл:
images.jpg
images.jpg (9.75 KиБ) Видяна 9994 пъти
schuldiner - майстор
Не знам за тягата и удобството, ама от тоя зид колкото повече се вижда, толкова по-добре. Каквото и да сътвориш, дано да е в хармония с камъка - за мен е перфектен.
nv952 - майстор
EDI написа:
Провери как стои въпроса с движението на въздуха около къщата на комшията ти, да не се окаже, че нямаш достатъчно тяга.Аз бих го дръпнал в ляво, залепено до сградата, която се вижда на снимката.Едно ,че ще е по-далеч от джама на съседа ти, друго, че ще можеш да свържеш съществуващия покрив с едно бъдещо навесче над барбекюто.В дъжда и през зимата ще ти е много удобно да си на сушинка. :-D и няма щрапаш из тревата, като е мокро.После ще си облагородиш района - пътека ще си направиш, пък след време може цяла площадка да стане.

Той комшията го няма от много време.Преди живееха баба и дядо там,но като починаха внуците им идват и си отиват и не остават,ще се съобразя за в бъдеще,ако почнат да идват.При нас вятъра духа основно от север и юг (на снимките по-горе от ляво-юг а дясно-запад)
Относно навесчето май вече си четем мислите :) Мисля да има нещо такова,но по нататък.Първоще направя ББК-то после ще пооправя райграса,че е малко като изср.н по-средата.Ще пробвам да го затревя цялото място но ще трябва първо да правя системата за поливате и тогава.

ПРитеснява ме само че ако го дръпна на ляво няма да има място защото има една череша там и мястото е около 2м от нея до оградата и затова реших да е между двете дървета.
Изображение
Последна промяна от nv952 на вт апр 15, 2014 1:28 pm, променено общо 3 пъти.
nv952 - майстор
stiv1961 твоето ББК колко лева ти излезе ориентировъчно.
Гледах клипове и ютуб и това ми хареса
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=P9lOwc1tLKU[/youtube] Прикачването нещо пак не мога да го оправя.
https://www.youtube.com/watch?v=P9lOwc1tLKU
stiv1961 - майстор
Да ти кажа вече не си спомням, когато имам пари купувам материал, когато нямам правя нещо за което пари не трябват :-D . Сигурно някъде из темата съм писал. Спомням си, че огнеупорните тухли- 100 бр. от старата леярна на ,,Сърп и чук" и още от две акумулиращи печки ми ги подариха :) . Другото е бетонови блокчета по левче, цимент по 10-тина лв.,смесена маса без пари, шамот от Топливо по 4-5 лв. торбата и т.н. Прерови ми темата, писал съм всичко за изграждането, отцеди си само нужната информация, че аз не съм специалист по изграждане на камини и ББК :)
nv952 - майстор
Стив,прочетох ти темата,но изникнаха някои въпроси.
Какви трябва да са размерите на ББК-то за да може да има тяга щот гледам има една тема в форума че на един колега не дърпало добре за да не се получи и при мен така може ли малко съвети.Като за начало преди да започна да зидам бетоновите тухли под тях трябва ли да правя плоча и с какво дебелина?Другото е за шамота разбрах,че с него се зидат огнеупорните тухли но само шамот с вода ли се бърка или има и други материали?
сега аз да кажа как съм го измислил,като не знам дали е правилно.
Височината до плота ще е 1метър ширината 0.80см
Изображение

Тема "Барбекю на село. Прогрес:В проект." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: