И така колеги заглавието е достатъчно ясно с каква задача се захващам. Виличка, градина, зеленчуци и зона за релакс. Миналата година беше една от тези паянтови шатри, която за да не излети, бях опънал въжета откъде ли не. Така че реших да е нещо по-стабилно, а основата задача е да е с минимум финанси, да не казвам 0 лв., защото все някой винт, планка или нещо подобно ще се наложи да купувам. Да е жив и здрав дядо ми, от едно време е складирал много дървен материал, който засега ще задавам с ориентировъчни размери, защото не съм го изровил всичкия за да избера подходящите. Целта под беседката е да си направя люлка (люлеещо легло), която да предлага същите, а дори и по-добри удобства от тези за 500+ лв - разбира се моята ще клони към 0 лв. Но за нея ще пусна отделна тема, за да не се бъркат нещата, както и за водния-цветен кът. Та сега за беседката. Направим съм 4 картинки, към които ще сложа допълнителен коментар, защото не знам в какъв ред ще излязат - приблизително финално желан резултат, план, поглед отстрани и ъглов поглед на конструкцията. Надявам се и на вашите съвети за да мога да до-усъвършенствам идеята и да я реализирам. Като за начало, първо по спешност ще ми е основата, защото първо нея ще направя още от този уикенд. Понеже искам да ми е преместваема (може друго място да харесам за напред) реших да си отлея предварително 4 бетонови стъпки, като отначало идеята беше да използвам тенекии от сирене, но един приятел ми вкара мухата за автомобилни гуми. Идеята е те да са ми "кофража", като после ги заровя и към тях прихвана колоните. Идеята с гумите ми допада, защото са лесно достъпни, получава по широка основа и при местене ще мога да ги търкалям
Но тук излиза въпросителната какво е най-подходящо да сложа за дъно? Както и предвид желания резултат каква точно смес трябва да забъркам? Казвам по инерция бетон, но може и да е и друго, което ме посъветвате - каква смес да забъркам и да слагам ли желязо за арматура? Това е основния въпрос за началото на работата. Снимки в следващото мнение.