• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
SEV - специалист
Ще сменям на вилата си всички прозорци и вратопрозорци,ходих на доста места да питам и съм взел офертите.Разликата в тях на прозорец е малка,но за трите етажа на постройката се събират около 1000лв.-които смятам да оползотворя за други цели.Та дилемата и въпроса към разбиращите е следния,кой от двата варианта да избера:

1 Четири камерен профил KMG с 24мм стъклопакет.
2 Шест камерен профил Вива Пласт с 32мм. стъклопакет

Разликата тук е 140лв. за 12 000лв ,по скъпия вариант е номер 2.

Къде е уловката,дали Вива пласт е някакъв боклук или................

В апартамента сме с Рехау троен стъклопакет,но има 4-5 прозореца.Докато на вилата са много.

В крайна сметка какво бихте ме посъветвали.
miliad - майстор
Отхвърлям 1 само заради "KMG".
И защо на сайта на производителя няма шесткамерна система "Вива пласт" :cool: ?
Струва си да се замислиш.
stiv1961 - майстор
Вива нямат ШЕСТ-камерен профил, не е виновна фирма ,, Виас" а представителите на ,,Вивапласт" у твоя регион :)
SEV - специалист
Много е лесно,казвам да ми покажат 6 камерния профил,мога да броя до толкова.Бай ганьо пак си показа..............
VLADO66 - майстор
За климата на България е безпредметен 6 камерния профил и е търговски трик.По добре по качествен 4 или 5 камерен.
stiv1961 - майстор
Това по- долу е петкамерна каса на Вива
Прикачен файл:
ScreenShot001.jpg
ScreenShot001.jpg (19.19 KиБ) Видяна 11254 пъти
Ако някой не е наясно може да се заблуди като преброи камерите и да изкара профила ОСЕМ камерен :-D , при нас е имало такива случаи. Клиента не трябва да се лъже а да се къпе :) . Владо е прав, за нашите условия е достатъчен и четирикамерен хубав профил.
miliad - майстор
Между двете Аз избирам 2. 70мм/петкамерен/ профил "Вивапласт" с водобранно крило.
Ама не се доверявай много на "търговеца", защото ти дава леко изкривена информация.

Съвет:От българските профили Етем Q72/клас А/(72мм, петкамерен) е с много добро съотношение цена-качество.
stiv1961 - майстор
miliad написа:
Между двете Аз избирам 2. 70мм/петкамерен/ профил "Вивапласт" с водобранно крило.
И в момента водобранното крило е на цената на обикновеното.
SEV - специалист
Търговеца наистина леко ме поизлъга и затова го разкарах.Звъннах на телефона на Вивапласт и директно с тях кореспондирах.Та профилите са 5 камерни,много се смяха че ми предлагали 6 камерни техни профили.Препоръчаха ми техен човек който да ми ги изработи,дори цената е по добра.
marian1 - майстор
Според мен, не е огромна разликата в броя камери спрямо термопроводимост при еднаква ширина на профила- гледай ширината на профила - ако са еднакви ширините- вземи по евтиния - още повече че процентно -доста по голяма е площта на стъклото. Така че наблегни на 3 стъкла - а камери, дали са 4, 5 или 6 е въпрос на лично предпочитение и джоб! Аз гледам самия профил като конструкция - взимам този който ми се вижда по масивен и с по дебел метален профил - не че мострата може да е подпомогната :-D съмнения винаги има, нали сме си Българчета!
  • 1
  • 2

Тема "Съвет относно дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: