Всички въпроси за вилата.
nobreak - специалист
Здравейте. Имам една малка виличка и от едната и страна долепена постройка от метални профили и лт ламарина, която се използва за лятна кухня. Решил съм да изолирам ламарината за да няма кондензи и да не стават лятото такива жеги вътре. Въпросът ми е с какво да изолирам стените, но типично по български, хем да е евтино, хем да върши работа :? ....За да се избегне конденза мисля, че е нужно да се постави изолация отвън и отвътре предполагам. Гледах на едно място изолираха с каменна вата и шпакловаха отгоре и...става ли здраво това, в смисъл да не децата като ритат топка да го направят на баири :) . Вътре предполагам, че трябва да се направи с гипскартон и да има пароизолираща мембрана или найлон...Другото, което си мисля ако налепя по 5 см EPS от двете страни няма ли да имам добър ефект? Моля насочете ме дали мисля в правилната посока и дайте някакви други предложения.
Благодаря!
chapara - майстор
EPS ти е играта за ламарина с полиуретаново лепило, мрежа с лепило като финиш. От вън някаква мазилка а от вътре боя :wink:
nobreak - специалист
От вътре само на боя няма ли да прави кондензи?
Чираче - майстор
Според мен мислиш в правилна посока. Закрепваш минимум по 5 см стиропор с дюбели по-нагъсто. В средата се получава въздушна междина. Външно се извазва с фасадна мазилка. Вътре се шпаклова.
stiv1961 - майстор
Чираче, не се заяждам ама какви дюбели се ползват за ЛТ ламарина, че нещо не се сещам :? Мисля, че е достатъчно да се залепи двустранно с полиуретаново лепило, отвън шпакловка и фасаген. Човека иска и да е евтинджос :)
VLADO66 - майстор
Само да уточня за да не се бърка,става въпрос за пяна за топлоизолация,и да дюбели не са необходими
http://m.youtube.com/watch?v=gMygRp1J0Js
stiv1961 - майстор
Тъй де, пяна. В кухнята на една стена лепих ламинат с такава пяна, няма отлепяне :) , друга марка беше, но яко държи.
Чираче - майстор
stiv1961 написа:
Чираче, не се заяждам ама какви дюбели се ползват за ЛТ ламарина, че нещо не се сещам :? Мисля, че е достатъчно да се залепи двустранно с полиуретаново лепило, отвън шпакловка и фасаген. Човека иска и да е евтинджос :)
Така ми хрумна. Но и аз бих го направил с дюбели. Обикновени пластмасови дюбели. За стиропор. Но стават и за ламарина. :lol:
chapara - майстор
За да се избегне конденза мисля, че е нужно да се постави изолация отвън и отвътре предполагам.
Само да се уточниме кой на колко ракии е. Когато се надгражда мнение не може да с е връщаме в изходна позиция за ЕНТИ :axe: път. Полиуретаново лепило не е полиуретанова пяна :cool: :axe:
VLADO66 - майстор
Е та той ше фалира с лепилото,освен ако не го нанася на точици :-D

Тема "Изолация на ЛТ ламаринени стени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: