Всички въпроси за вилата.
hard_core - специалист
Здравейте на всички! От скоро започнах работата по вила /мястото е купено от дядо ми, той е строил и вилата/ в която не е пипано нищо от 20-тина години. Ето и няколко снимки на постройките:

Прикачен файл

20140405_152241.jpg

Прикачен файл

20140329_094432.jpg

Прикачен файл

20140329_094439.jpg
hard_core - специалист
Двуетажната къща е кирпичена, а бараката са дъсчена....но и на двете покривите текат. Снимки вътре не съм правил още но и там е голяма трагедия! Интериора е със следи от течовете, кражби на проводници и съсели! Мястото е 1 декар и е обрасло с какво ли не през годините. Ето и малко снимки преди-след от него:

Прикачен файл

20140329_094503.jpg Преди

Прикачен файл

20140615_144221.jpg След

Прикачен файл

20140615_100409.jpg Преди

Прикачен файл

20140329_141743.jpg След

Прикачен файл

20140329_102004.jpg Преди
hard_core - специалист
В мястото има кладенец, на който обаче трябва да разбия катинара за да видя има ли изобщо вода :? Та така, това е моята бъдеща занимавка :) ! Надявам се на помоща ви за в бъдеще, тъй като не разбирам нищо от строителство и градинарство.
forski - специалист
Интересна постройка, на хубаво място в гората...много работа те чака колега, бъди силен :-D
Оправи си покрива да не тече, че зима иде, па на пролет запретвай ръкави и действай, имаш моята морална подкрепа :partyman:
juvesan - специалист
:partyman: Стягай здраво гърбината, че яко изгърбване те чака .. ( съдейки по мен де.. ) Тая къща е от кирпич цялата ли ?! Да не е като моята - от плътни печени тухли , ама с кал и дървен скелет? защото изглежда доста голяма за кирпич.... Иначе - хващай се с ПОКРИВА най- напред, че ... той е основният за хубава работа... не прави като мене - реших да си правя площадка бетонна пред къщата... та после мазилки, та прозорци та какво ли не и покрива догодина остана :cry: и макар да не тече на турските керемиди вяра никаква нямам ... дано не ме изненада и върне в началото ... :butthead:
п.с Над малката вратичка на къщата виждам някакви тухли - не ми прилича на кирпичено товааа.... :rolleyes:
themask - специалист
Това за вила ли ще го ползваш? Ако да, то доста голяма къща ми се вижда... Моят опит показа във времето, че е доста по-лесно и евтино да бутнеш нещо старо и да почнеш отначало, вместо да се опитваш да го ремонтираш. Аз естествено ремонтирах и ми се изви свят, а състоянието беше доста по-добро от твоето :lol:
Та да се върна на вилите - имайки предвид, че се ходи от време на време, е по-добре да е с оптимален размер, за да не ходиш да слугуваш само, а да почиваш.
Ще следим с интерес развитието :supz:
hard_core - специалист
За размера на изгърбването вече добивам представа /когато отидох първия път, си мислех, че с 4-5 ходения е готово :lol: ....градско чадо/. juvesan, кирпич е основно, тази събота ще ходя и ще я снимам отвътре /някои от стаите не са измазани и се виждат тухлите от кал/, но наистина има тук там и червени тухли. themask, и аз много мисля дали тази да оправям или една нова дървена да вдигна! И в двата варианта има добри и лоши страни, но май дилемата ще я реши човека, който ще извикам да прецени състоянието на сегашната.
И въпрос .... върху този кирпич може ли да се слага изолация отвън, и с какво отвътре и има ли нещо по-специфично?
П.П. инсталирах си SketchUp8, много приятна програмка за да си визуализирам мислите :)
themask - специалист
Ако останеш на вариант с ремонт, направи наистина първо покрива, иначе язък за усилията.
В кирпича, ако може да се задържи дюбела за топлоизолацията, не виждам проблем да си сложиш... особено ако е от лекия EPS (стиропор).

Ако решиш да буташ минусите са, че ще трябва да извозваш доста боклук и да вадиш документации/планове/разрешителни и т.н. бумащини за новата постройка (ако решиш да си чист пред закона).
vlad0 - специалист
Още едно мнение и от мен в подкрепа на бутането. Бутай всичко, разчисти целия двор и наново. Ако тръгнеш тая развалина да я стягаш ще ти излезе доста скъпо. Помисли какво печелиш ако ремонтираш тази постройка - нищо, имаш само едни стени, които са кирпичени. Щом покрива е зле и от вътре е гробница за какво ти е. построй си една нова виличка 40-50 м2 и ходи да си почиваш.

Успех!
hard_core - специалист
Ето как изглежда първия етаж....втория дублира разпределението, като единствено над близката на снимката стая има тераса.

Прикачен файл

house_real_plan1.jpg

Тема "Моята вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: