• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
pif4o - специалист
Здравейте на всички, искам да ви попитам как най- лесно и евтино мога да покрия една тенекиена козирка с размери 150 на 200см, Правена е върху метално скеле покрито с тенекия, ама от времето тенекията е изгнила тук там и прокапва, ще ми се да я покрия с нещо от горе. Наи лесно ми се вижда с ундолиновите плоскости, но се чудя как ще ги накова върху нея като е тенекия, решението с винтове нещо като чели не ми се струва много надеждно. Другия вариант е с тая хартия за покривите ама до колкото знам там с нея се топи някво лепилои ползват се бензинови лампи или газов горелки а нямам подготовка за такова нещо, дали има някъкво лепило тип силикон с които мога да я залепя ама и дали ще държи върху тази тенекия която е ръждива. Даите идея с какво най лесно ще стане да се покрие :) Може би и керемиди ??
l_bonev - специалист
Защо не си сложиж пак ламарина.
lov - майстор
Щото сигурно му дрънка като вали дъжд.
Преди 2-3 години правих едни кръпки на нашия покрив уж колкото да спасим положението докато съберем парички за цялостен ремонт. Като кръпките хич не са малко защото гледахме да използваме целия материал. Дори имаше тотално пробити улуци приличащи повече на сито. Спазвахме си технологията при лепенето с полагане на грунд и загряване с горелка. Държат и нямат изгледи да има проблеми въпреки че се опасявахме от слънцето върху тенекето да не се разлепят.
pif4o - специалист
Да, защото много дрънка върху нея :) за това мисля разни варианти :)
lov - майстор
Ами тогава гледай да е с по едра посипка и по възможност някакъв светъл цвят. Мисля че имат и някакви дебелини. Тая дето ползвахме просто ни хартиса от козирката на входа и не знам параметри пък и не съм се интересувал.
А това с дрънкането ми е познато от съседния блок но там един умник реши да си сложи едни козирки от поликарбонат. Не че вършат кой знае каква работа щото повече имат декоративен характер. Но като завали дъжд чак при мен се чуват пък тези дето живеят там им се чудя още на акъла как го траят. За собственика ясно в главата му само бръмбари та едно бръмчене в повече колко да го тормози. :lol:
Salvador - специалист
От мен -глас за ондулина.Нашия изкара към 25 години преди да протече, а сложеният при ремонта е вече на 15 и още не е протекъл. И да протече, хич не го мисля- 10 лева е кв.м. Сам човек прави 100 квадрата за два дена, ако е с две "леви" ръце или без опит.
Но е желателно да го качиш на дъвена скара.
И си ползвай стандартните крепежи:
Изображение
NeoBoss - специалист
аз съм на същия въпрос. И според мен най изгодно е с водоустойчив OSB плоскост и отгоре с бутумната хартия с посипка. АКо не се лъжа колегата ЕДИ от форума я кове не я лепи и се получава много добре. Ондулина ми се вижда калпав , от последната градушка в софия съм виждал и надупчени. пък и е икономичен само ако покрива ти пасва с размера на платната , защото ако се случи да ти остане голяма фира , хич няма да е изгодно.

за изгодно по мойте сметки за навес 3 на 2,10 ми излиза
поли карбонат - 65лв
осб с посипка- 80 лв
метални керемиди - 70лв
ондолин - 65

добре де , не е най изгодно осб с посипка ама май е най качествено и най не дрънчи.
kaishew - специалист
Мисля,че в случая металните керемиди са без алтернатива.Все пак вие си знаете.
  • 1
  • 2

Тема "Ундолин или битумна мембрана върху тенекиена козирка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: