• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
brum - майстор
Ще разширявам една плоча (125см х 110см) до 185см х 155см. Ще правя отгоре външна тоалетна с газобетонови блокчета. Арматура - 6мм през 20см разположена 2-3см под горното ниво на бетона, дебелина на плочата над съществуващата - 7-8см, извън нея - към 15-20см (колкото дойде). По груби сметки ми трябват около 0.5 кубични метра бетон (или 1200кг).

За бетона знам, че смесите са 1:2:3 цимент:пясък:чакъл. Но само толкова. Нито знам как се бърка, нито как се преценя колко вода да се добави. Разбрах, че времето за полагане е около 3 часа, защото после почва да стяга. След полагането на бетона - вибриране (или бой по кофража) за да слегне добре и да излезе въздуха.

Но си мисля, че ми трябват още малко информация и съвети за да се оправя с тая работа. Та ако знаете нещо по нета писано за тия неща ще съм много благодарен :) .

Това което мисля, че трябва да разбера към момента е:
  • Колко вода се добавя
  • Има ли нещо по-особенно при смесването на материалите
  • Ще можем ли 2ма души да се оправим с това количество (1000+кг) за около 2 часа ако материалите са до нас и мястото на забъркване е непосредствено до мястото за наливане?
  • Освен старателно почистване на старата плоча (няма над нея нищо, гол бетон е) ще трябва ли да направя още нещо за да има спойка между нея и бетона дето ще е над нея?
p.v.x - майстор
Прегледай тази тема...Колегата се е постарал.http://forum.napravisam.bg/viewtopic.ph ... 1&start=20 :rock:
ArturDent - Почти Безобиден
brum написа:
Ще можем ли 2ма души да се оправим с това количество (1000+кг) за около 2 часа ако материалите са до нас и мястото на забъркване е непосредствено до мястото за наливане?
Би трябвало да ви остане 1 час за бира...
Половин кубик бетон са 6 колички - няма да имате никакъв проблем
nikolson - майстор
:lol: Както се казва, сумата от случайните грешки клони към нула. 1/2 кубика не е 6 колички, но 1000 кг е долу-горе толкоз.
fbr - майстор
nikolson написа:
1/2 кубика не е 6 колички, но 1000 кг е долу-горе толкоз.
Колко толкова, 1/2 кубика или 6 колички.
torbalan - Дървен философ
Аз знам, че един кубик е горе-долу 16 колички....

Предполагам, това е само за чакъла и пясъка. Отделно необходимия цимент.
nikolson - майстор
Стандартна ръчна количка е 65л, отн. тегло на стандартен бетон ок 2500 кг/м3
Чираче - майстор
torbalan написа:

Цъ - 1 кубик са 24 колички. :? Но без чертеж и снимки само се гадае каква е задачата.
torbalan - Дървен философ
Чираче написа:
torbalan написа:

Цъ - 1 кубик са 24 колички. :? Но без чертеж и снимки само се гадае каква е задачата.
http://www.onlinemashini.bg/ra4na-koli4 ... arden/8827

Обем: 65 литра.

1000/65 = 15.38

Какво има за гадаене?
  • 1
  • 2

Тема "Забъркване на бетон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: