Всички въпроси за вилата.
vipp1 - напреднал
Моля, ако някой има опит, да сподели как се е справил с това нашевствие.
bogomilZ - специалист
режеш и на сряза слагаш нафта и посипваш със готварска сол - изпитано е
vipp1 - напреднал
Мерси, а с морска сол става ли?
piron45 - майстор
vipp1 написа:
Мерси, а с морска сол става ли?

Става, сол да е. Може да направиш наситен солен разтвор и да полееш около ствола и коренището.
Mega - специалист
На вилата миналата година на една пътека изсипах два чувала морска сол. В момента е джунгла. Направо не е истина. Сега действам с мотиката и ръце.
hidrazin - майстор
Със сол нищо не става. Айлантус, лентуз, див орех - много е устойчив.
Режеш ствола, пробиваш дупки в него и наливаш нафта в тях.
:partyman:
MamaMy - майстор
И нафтата не е панацея. Поливах си екологията на улицата даже и старо двигателно масло наливах. Ефекта беше, че се цапах себе си един месец, а джунглата избуя все едно съм я наторил. Даже и Раундъпа се огъна та се наложи да се обърна към професионалистите. В момента пръскам два пъти за лятото и стига. По улицата не е останало почти нищо зелено. Не знам как се казва препарата. Една фирма обработва гробищни паркове и си я бъркат сами. Дават ми я в пропорция подобна на Раундъпа.
hidrazin - майстор
Един добър тотален почвен хербицид е това:
http://www.chemicalbook.com/ChemicalPro ... 344641.htm
Също така преди години железниците пръскаха покрай ЖП линиите с някакъв добър препарат.
За съжаление не знам какъв е.
:partyman:
Окака Чука - специалист
Всички тея писанки по-горе са чесане на езици ( в случая-пръсти)! Гаранция!
За твоя случай ти трябва търнокоп и права лопата! Изкореняваш го и проблема ти е решен!Гаранция!

ПП:Знам го от опит-изчистих обрасъл (по-скоро горясъл) двор с тези две сечива+бай Иван гробаря (той беше подизпълнителя на обекта :-D )
MamaMy - майстор
Окака, не навсякъде е възможно и целесъобразно. Ако е както при мен улица какво? Да хване да я изоре ли?

Тема "Помощ - див орех" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: