Всички въпроси за вилата.
burkov - специалист
Здравейте приятели.
След доста чакане и мислене, решихме да се заемем с ремонт на вилата.
Къщата се намира в село Мухово, двуетажна е с рзп 76 кв/м.

Къщата е строена през 1995 от бутобетон с арматура.
Проблемите които имам и бих искал да реша са следните:
1. При строежа, по думите на тъста са спестени доста арматури. Има изграден пояс за втория етаж, но и там е ползвана тънка и малко количество арматура. Имам притеснение за това колко е стабилна сградата и бих искал специалист в това отношение да се изкаже и да даде предписание какво е нужно да се направи, ако изобщо има нужда. Все пак може и нищо да и няма на къщата, но искам да се застраховам.

2. Покрива на къщата, към момента не тече, но е изпълнен с някакви странни поне за мен плоскости, ужасно грозни.
Освен това не е изолиран и се губи много топлина през зимата. От долната страна има само фазер. Нужна ми е фирма, която ще го приведе в нормален вид и ще се погрижи да бъде затворен и изолиран както трябва.

От там нататък с помощта на приятел ще започнем затваряне на верандата, за да я превърнем в малка кухня.
Подмяна на ел инсталацията на къщата.
Изграждане на малка баня на мястото на сегашната "кухня".
Полагане на изолация на пода.
Полагане на външна изолация на къщата.
Изграждане на нова веранда пред сегашната.
Терасиране на двора.

По последните 7 точки, тепърва ще има да се изясняват още много неща, като цяло голяма част работата по тях ще върша сам или с помощта на майстор приятел.

Най - важни за момента обаче са ми първите два въпроса и ще съм благодарен ако можете да ме насочите с идеи или контакти на фирма/и.

Тема "Конструктивна оценка на сграда и ремонт на покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: