Всички въпроси за вилата.
A.Asenov - специалист
Здравейте колеги. От известно време нямам възможност да използвам досегашният си гараж и се преместих колата, в гараж, който не е ползван никога. Проблема при него е, че е "затапен" отсреща с друг имот, като нямам място за маневра , и на практика не мога да си вкарам и изкарам колата без да вляза в имота на съседа. Това е станало понеже след като е бил построен, е станал непотребен и занемарен и явно тогава никой не е мислил, че ще с ползва и именно заради това е допуснато да се случи това. Тук начертах нещо да ви покажа за како иде реч нагледно.
Лошото е, че съседа видя, че съм на зор и нямам друг избор и започна системно да ме изнудва да му правя услуги от всякакво естество. Въпрос на време е и да започне да ми иска пари. Така, че в най скоро време планирам да променя статуквото и да намеря начин да си прибирам колата без да влизам в неговият имот.
Изображение
Хрумна ми нещо, и вероятно може да звучи смешно, но ще го споделя.
Дали ще стане ако се направи платформа, която се върху релси или върху нещо друго с минимално съпротивление, на тази платформа отгоре ще има монтирана върху лагер друга въртяща се платформа, на която ще е самата кола. И така ще избутвам платформата напред до улицата от където ще обръщам горната платформа на 90 градуса по посока на движението на уличката. Прибирането ще е по същият начин. Качвам колата върху платформата, обръщам я на 90 градуса и издърпвам количката в гаража. Надявам се на може да си го представите.
nikolson - майстор
Възниква въпрос. Защо можеш да завиеш към имота на съседа, а не можеш към своя. По-широка врата/проход? Колко е тясна "улицата", колко е широк твоят гараж, ще се връщаш ли в стария си?
Svetoslavoff1 - майстор
И нещо масивна ограда ли имаш, че не искаш да я бутнеш, що ли?
Голяма денивелация ли?
Скицата не улеснява, а само поражда въпроси...
torbalan - Дървен философ
Ако е взможно да се махне колоната в ъгъла на гаража и да се направи нова по средата на стената.

Боядисаното в черно да стане гаражна врата и порта, така че като се отворят двете - левия ъгъл на гаража остава празен.
Ще може да се излезе напред с една маневра без да се влиза в съседския имот.

Въпроса е дали може да се реализира.

Прикачен файл

image.jpg
image.jpg (30 KиБ) Видяна 2711 пъти
A.Asenov - специалист
Благодаря за интереса колеги.

Така.
nikolson Аз имам масивна бетонна ограда. Вратата ми е широка малко повече от два метра и няма как да завия под такъв ъгъл в тясната улица за да вкарам колата в гаража. Мога да завия към имота на съседа защото няма нито ограда нито постройки, нито вратник. Казано просто е неоградено запустяло дворно място."Улицата" е широка 3 метра.

Svetoslavoff1 Денвилация няма. За жалост няма начин да разширя моя вратник, който е 2 метра, за да мога да захождам с подхододящият ъгъл, понеже трябва да събарям цяла друга постройка за да го направя.

torbalan Това е най оптималният и разумен вариант, който и аз се сетих и разни майстори ми предлагаха, но за жалост е нереализуемо, понеже точно там има постройка.

Фърбата Точно такава ми е идеята :o :o , естествено в по-малки мащаби и не с автоматика. Просто един лагер и една платформа отгоре.
juvesan - специалист
Впрочем , като стана дума за метри - сигурен ли си , че метрите, дето ги спрягаш са толкова? Врата , малко над 2 метра, улица 3 метра.... това нещо ми изглежда много малко. Айде, по обектите искат по 3 метра отстояния, за да може да се пъхне пожарна, ама улуца.... :?
torbalan - Дървен философ
A.Asenov написа:
...
torbalan Това е най оптималният и разумен вариант, който и аз се сетих и разни майстори ми предлагаха, но за жалост е нереализуемо, понеже точно там има постройка...
От горната (на скицата) страна аналогично?
A.Asenov - специалист
juvesan написа:
Впрочем , като стана дума за метри - сигурен ли си , че метрите, дето ги спрягаш са толкова? Врата , малко над 2 метра, улица 3 метра.... това нещо ми изглежда много малко. Айде, по обектите искат по 3 метра отстояния, за да може да се пъхне пожарна, ама улуца.... :?

Не случайно "улица е в кавички" ПО-скоро е нещо като ниша между къщите за преминаване от едната главна улица на другата, Дълга е 60 метра.
Направена е през 80-те години, когато общината отнема тези метри от дворовете на хората. Дори не знам как се води официално по документи. Вероятно е тротоар или пешеходна алея. Нямам представа.
Но е направена дълго след като гаражът и къщите са построени.
A.Asenov - специалист
torbalan написа:
A.Asenov написа:
...
torbalan Това е най оптималният и разумен вариант, който и аз се сетих и разни майстори ми предлагаха, но за жалост е нереализуемо, понеже точно там има постройка...
От горната (на скицата) страна аналогично?
Там има стълб :shock: :shock: .

Тема "Моля за идеи." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: