• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
alex63 - специалист
Здравейте!
На двора имаме една тръба с кранче-сиреч чешма,но водата тече в корито, а в краката на миещия....На едно място видяхме една чешма на гърба на която има езеро.Някой правил ли е такова нещо?
Ние направихме вече основата на чешмата, смятаме първо нея да изградим, после откъм гърбът ще наредим камъни и ще изглежда като скала или по-скоро хълм от който ще тръгва малко водопадче и ще се влива в езерце.Вече имам фонтан на соларен панел за езерцето и ...остава да се изгради.
Та питането ми е, някой правил ли е подобно нещо?Как да направя езерото-изкоп, отдолу черга, после найлон.... даааа, от къде да намеря найлона и какъв трябва да бъде?
Освен това мисля понеже полянката ни не е идеално равна и чешмата се явява в ниската част, а езерцето ще е малко по на високо, мисля, че няма да е проблем за чешмата в смисъл няма да улегне и от тежестта на камъните и езерото да полегне към него.
Другото ми питане е като изкопая дупката мога ли да оставя по брега и' почвата и да я прехвърля с найлона,а с камъните после да го затисна.
Трябва ли да се бетонира езерото?
Няма да има растения и риба, само вода, фонтан и водопад.Колко да бъде дълбоко,а и като обем ако има значение за това как да се поддържа по-лесно.С какво се поддържа водата приемливо чиста?
Предварително благодаря!
p.v.x - майстор
alex63 написа:
Здравейте!
На двора имаме една тръба с кранче-сиреч чешма,но водата тече в корито, а в краката на миещия....На едно място видяхме една чешма на гърба на която има езеро.Някой правил ли е такова нещо?
Ние направихме вече основата на чешмата, смятаме първо нея да изградим, после откъм гърбът ще наредим камъни и ще изглежда като скала или по-скоро хълм от който ще тръгва малко водопадче и ще се влива в езерце.Вече имам фонтан на соларен панел за езерцето и ...остава да се изгради.
Та питането ми е, някой правил ли е подобно нещо?Как да направя езерото-изкоп, отдолу черга, после найлон.... даааа, от къде да намеря найлона и какъв трябва да бъде?
Освен това мисля понеже полянката ни не е идеално равна и чешмата се явява в ниската част, а езерцето ще е малко по на високо, мисля, че няма да е проблем за чешмата в смисъл няма да улегне и от тежестта на камъните и езерото да полегне към него.
Другото ми питане е като изкопая дупката мога ли да оставя по брега и' почвата и да я прехвърля с найлона,а с камъните после да го затисна.
Трябва ли да се бетонира езерото?
Няма да има растения и риба, само вода, фонтан и водопад.Колко да бъде дълбоко,а и като обем ако има значение за това как да се поддържа по-лесно.С какво се поддържа водата приемливо чиста?
Предварително благодаря!
Направо се омотах , докато го чета това задание. Качи малко снимки , на терена , на това което имаш ...да ги видим тези денивелации. Качи някаква типова снимка от нета , какво искаш да постигнеш , как да изглежда и тн. :rock:
alex63 - специалист
quote]Направо се омотах , докато го чета това задание. Качи малко снимки , на терена , на това което имаш ...да ги видим тези денивелации. Качи някаква типова снимка от нета , какво искаш да постигнеш , как да изглежда и тн. :rock:[/quote]

Идеята е от едната страна да е чешма(за миене на зеленчуци),а от другата езерце като това от другата снимка обградено с цветарник и от скаличката на (задната страна на мивката) да излиза поточе.
акотрябва още ще обясня.

Прикачен файл

езеро с чешма.jpg

Прикачен файл

532960_662084577247961_5903090232489511083_n ezero glawno.jpg
532960_662084577247961_5903090232489511083_n ezero glawno.jpg (59.92 KиБ) Видяна 3366 пъти
hidrazin - майстор
alex63 написа:
...Няма да има растения и риба, само вода, фонтан и водопад...
Плюс зеленясала вода, водорасли, жаби, оси, листа и трева по дъното и плуващи отгоре ....
Поддръжката на такова нещо си е приключение.
:partyman:
alex63 - специалист
hidrazin написа:
alex63 написа:
...Няма да има растения и риба, само вода, фонтан и водопад...
Плюс зеленясала вода, водорасли, жаби, оси, листа и трева по дъното и плуващи отгоре ....
Поддръжката на такова нещо си е приключение.
А, ако се източва всяка вечер?
...или поне веднъж в седмицата?....
hidrazin - майстор
alex63 написа:
А, ако се източва всяка вечер?
...или поне веднъж в седмицата?....
Ами просто идва един момент когато ти омръзва и или спираш да го източваш или спираш да го пълниш.
Ако спреш да го пълниш това ще го свърши някой проливен дъжд.
Общо взето си иска редовна поддръжка и чистене.
Монтира се филтрация на водата за да обира боклуците.
Против зеленясването помагат препаратите и таблетките за басейни.
Абе с една дума се интересувай как се поддържат басейни.
alex63 - специалист
На този момент решихме да е с найлон на дъното.Къде във Варна можем да намерим такова нещо и какво да бъде-геомембрана или някакъв найлон, има много и различни мнения???

Предварително благодаря за съдействието!
alex63 - специалист
alex63 написа:
На този момент решихме да е с найлон на дъното.Къде във Варна можем да намерим такова нещо и какво да бъде-геомембрана или някакъв найлон, има много и различни мнения???

Предварително благодаря за съдействието!

Както виждате вече благодарих, а никой не казва къде във Варна може да се купи найлон за основа?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не си почерпил
Тони Ст. - специалист
Найлон за оранжерии. На пазара има магазин.
  • 1
  • 2

Тема "Чешма с езеро....фонтан и водопад....." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: