Всички въпроси за вилата.
Здравейте!
Според вас дали е добра идея да се изработи водна риза за това огнище. Ще има ли ефект с евентуалнo инсталирани радиатори и серпентина на бойлер общо около 15-20kW. Идеята е да запазя автентичния вид на огнището и същевременно да използвам топлината, която генерира. Проблема на огнището е, че топлото заминава нагоре и губя ценна енергия, а се изгарят много дърва.

Какво бихте ме посъветвали?
Прикачен файл:
IMG_20180106_205314.jpg
Прикачен файл:
IMG_20171226_014419.jpg
шоп - майстор
Balkandjiq написа:
Здравейте!
Според вас дали е добра идея да се изработи водна риза за това огнище.
Да.
Balkandjiq написа:
Ще има ли ефект
Да.
Balkandjiq написа:
радиатори и серпентина на бойлер общо около 15-20kW.
Ако водната риза е с площ минимум 2м2 и слагащ достатъно гориво....проблеми никакви.
Balkandjiq написа:
Какво бихте ме посъветвали?
Да си направиш водна риза!
Аз бих я направил неръждаема тип димогарна тръба.
Успехи!
vrangelov - специалист
Здравей, @Balkandjiq,

Огнището изглежда много добре. Според мен е имало два пътя, по които е можело да поемеш и ти си си избрал своя.
За да стане огнището ефективно, трябва доста да го модернизираш и да изкорениш всичко автентично в него. Ти не искаш това, нали?
Според мен не е добра идея да се добави водна риза, защото единственият ефект ще е да си докараш проблеми с камината.
Това, което е характерно за една ефективна камина е в пълно противоречие с твоята и аз лично не виждам допирни точки, чрез които да може да се вземе някакво компромисно решение.
Приеми, че твоята е автентична и красива.
Ако все пак искаш радиатори и бойлер, моят съвет е да я направиш изцяло наново. Аз не бих те посъветвал да си правиш камина с водна риза на вилата.

Поздрави

Тема "Огнище с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: