• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
gogyto - специалист
Колеги ще сменям ондулина на вилата, и се чудя как да откова стария. Наклона е голям, не е подковано, та отгоре мисията е невъзможна. От долу имам достъп, но трябва да режа пироните... та някой ако се е сблъсквал с тая работа да сподели идеи.
Благодаря!
шоп - майстор
На мястото на ондулина какво ще слагаш?
Защото демонтажа е лесен, но после си трябва удобство.

За мен най-добре е да съчетаеш нещата. Например ако правиш плътна дъсчена обшивка или скара да почнеш от стрехите и да вървиш към билото. Може да си направиш рампи тип скари, които да се движат и фиксират по ската.

От долу си е мизерия, целия боклук ще пада върху теб.
gogyto - специалист
Ще слагам друг ондулин, най вероятно ондунвила, че тази зима 2 бора ми направиха мизерия, стовариха се на покрива и стана на решето. Много е високо горе, при всички положения ще е от долу, но с какво да режа пироните..? Една вишка би ми решила проблема, ама става дълга и широка...и дебела :D
шоп - майстор
И смяташ да направиш покрива само отдолу?!
gogyto - специалист
Ами аз така съм правил и този преди 7години. :)

Изображение
preslav - майстор
Режеш ондулина и се показваш през дупката, после с теслата вадиш пироните.
gogyto - специалист
Да, и така става, но искам и да запазя здравите застъпващи парчета на някой платна, така че ще има и частично рязане някъде.Въпроса е с какви клещи-секачки да взема, марка, модел които на 100% биха ми свършили работа?
BLUEPUPIL-2 - специалист
1..Парче ламарина 2мм, заострено от едната страна, пробиваш дупка в средата и после правиш клиновиден прорез до отвора; 2..Набиваш леко с чука между летвата и ондулина; 3..Пъхаш и повдигаш леко между планката и летвата с тънка вилка, повтаряш, докато повдигнеш достатъчно за да вкараш малка ножица за арматура.
При следващия монтаж, ползваш винтове а не пирони за ондулин.
gogyto - специалист
Е, то си е ковано на високата вълна, по-принцип там се кове, ножица, клещи ще влезнат, въпроса е да купя нещо качествено, марка, модел?
gnt69 - майстор
Аз бих ремонтирал компрометираното, върху ондулина ще накова скара и после метални керемиди. Каквото и да вземеш все е тояга. Тези битумни говна не са за нашите ширини, може би са за Канада, западна Европа където няма такива температурни амплитуди като в БГ. Ако не ти се прави покрив пак след 7-8 години слагай нещо друго.
Аз в къщи съм така вече 15 години и няма проблем. При мен керемидите са бетонови. :partyman:

ОНДУЛИН ПОД КЕРЕМИДА
  • 1
  • 2

Тема "Отковаване на ондулин" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: