• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
xxcc1 - напреднал
Привет,

Видях, че има писано по тази тематика във форума и започвам да чета, за да мога малко от малко да се ориентирам, че съм твърде бос за момента. Все пак използвам възможността да пусна конкретно запитване за моя случай, надявайки се, че някой ще ми налее малко акъл наготово.

Ще остъклявам северна тераса, на която няма да се готви и ще се отоплява с парно. За момента имам три оферти, които са на сходни цени, но се опасявам, че са ми предложили възможно най-ниския клас дограма и ще бера ядове.

Има ли нещо читаво като качество от офертите по-долу и ако няма, каква марка да търся. Имам готовност да отделя бюджет с 20-25% отгоре.
Профил: PVC VIVAPLAST 4K SYSTEM 6400 - 60mm-бяло;
Стъкла: основен тип: Бяло - Бяло - 4 / 4
Обков: Kale
Профил: PVC PROFILINK 4K CLASSIC - 60mm-бяло;
Стъкла: основен тип: Бяло - Бяло - 4 / 4
Обков: Elementis
Профил: 6 кам. KMG
Стъкла: двоен стъклопакет бяло + бяло 24 мм
Обков: Endow
Последна промяна от xxcc1 на вт авг 13, 2019 11:49 am, променено общо 1 път.
djogobg - специалист
Поредността, която знам за дограмата е: стъклопакет>монтаж>клас дограма
Каквато и да е дограмата, стъклопакет бяло-бяло ще заема огромна част от прозорците. Сложи поне К-бяло или К-4 сезона, най-добре К-бяло-4 сезона, за да намалиш загубите през стъклопакета. Ако стъклопакета е добър, а пък при монтажа имаш дупки в дограмата, ако ще Саламандър да е, пак няма да изолира особено добре(макар че дупките с един силикон можеш да ги запълниш и затова стъклопакета е на 1-во място). Дограмата и най-нисък клас да е, ако е добре монтирана и стъклопакета е читав ще си в пъти по-добре, отколкото, ако е зле монтирана или ако е бяло-бяло стъклопакета.
naster - специалист
Ако ще се отоплява и е северна, 4к няма нужда, по скоро ще има добър ефект ако сложите ка-бяло-ка с топъл дистанционер. Към 2 пъти ще намалите загубите спрямо конвенционален пакет.
speka_rs - специалист
6 камерното КМГ със 42 мм троен стъклопакет според мен е най-ниската заслужаваща си цена. Като стъклопакета е 3ен, ако може ка-бяло-4 сезона, ако е шумно на терасата може и бялото стъкло да стане 5-6 мм.
Hursa - майстор
Вероятно площа на остъклението е голяма? А и след като терасата е северна и ще се отоплява - особено важно е да снижите, доколкото можете - топлозагубите през остъклението. Така, че явно от дадените варианти - кмг е подходящо за троен стъклопакет. Две нискоемисионни стъкла в стъклопакет ("к-стъкла"), няма силно да оскъпят остъкляването, но силно ще снижат топлозагубите. Трябва, обаче, да видите - дали няма да излезе от рамките на бюджета. И както пишат - топъл дистанционер - ще избегнете конденза (или поне ще го намали).
xxcc1 - напреднал
Получих още една оферта, която обаче се доближава до психологическия таван, който за момента съм готов да платя, даже малко отгоре като добавя друго стъкло и премахна едни разделители, които не искам .
PVC ALUPLAST 5K IDEAL 4000 - 70mm-бяло;
Стъкла: основен тип: Бяло - Бяло - 4 / 4
Обков: MACO
Стъклото, което мисля да поръчам е 4 сезона, защото основната ми цел е през лятото да държи по-хладно. За топлия дистанционер забравих да питам, но намирам в интернет някаква цена 3-4 лв на метър, така че ако наистина цената е приемлива, ще го добавя и него.

Въпросът ми е Алупласт + Мако заслужава ли си 300 лв повече спрямо Профилинк + елентис и Вивапласт + Кале или не мога да очаквам кой знае какъв по-добър резултат? Иначе най-добра цена имам за 6 камерното кмг + endow.
Hursa - майстор
Щом като терасата е северна - може би ще е излишно да слагате стъкло "4 сезона". Чувствително по-скъпо е, а от предимството му, че значително ограничава постъпващата слънчева енергия - при северно изложение практически няма да можете да се възползвате. Нискоемисионното е чувствително по евтино и за зимата няма да отстъпва (почти) на стъкло "4 сезона". Освен това стъклата "4 сезона" имат чувствително по малка светопропускливост, да не се получи така, че в помещенията "излизащи" на терасата да не постъпва достатъчно светлина. При троен стъклопакет - добре да сложите 2 нискоемисионни стъкла. Но може избраната фирма да не предлага такива.
iliya_i - майстор
вт авг 13, 2019 3:14 pmVLADO66 написа:
MACO е хубав обков.
Той и 5 камерния ALUPLAST не може да се сравнява с VIVAPLAST 4K и PROFILINK 4K
Но най-добре е поне едното стъкло да е нискоемисионно.
xxcc1 - напреднал
Реших да избера 4 сезона пред К стъкло, защото основната ми цел е лятото да запазя възможно най-хладно в стаята, а за момента избирам между тези две комбинации:
PVC ALUPLAST 5K IDEAL 4000 - 70mm-бяло;
Стъкла: Бяло - 4 сезона - 4 / 4
Обков: MACO
Профил: 6 кам. KMG
Стъкла: бяло + бяло 32мм + 4 сезона
Обков: Siegenia

Кой е по-добрият избор според вас?
  • 1
  • 2

Тема "Избор на пвц дограма" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: