• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
Здравейте! Реших, че ми е време да стегна едно местенце за отдих и за целта размених земя за да взема парцел в близост до деренце, което не пресъхва.
Мястото е отдалечено от селото и е в подножието на балкана, но е "голо" - демек почвам от нулата. Предстои ми чистене на мястото от капини и т.н., но като цяло няма много за чистене. Обмислям за постройка или фургон (от по-новичките не от старите раждясали) или сглобяема виличка от термо панели.
Бюджета е силно ограничен и за това, ако е вила ще гледам да е възможно най-семпла - една стая без тоалетни, ел. инсталации и всичко, което оскъпява, а няма да ми е толкова нужно(тоалетната ще е външна). Ще се радвам за препоръки, насоки и всякакви мнения за всякакви неща, които биха ми били полезни за следващите месеци и години работа, която ми предстои.
GGK - напреднал
Направи си вътрешна тоалетна. От това пари не пести.
пет ное 18, 2022 6:10 pmGGK написа:
Направи си вътрешна тоалетна. От това пари не пести.
Гледам да пестя максимално от място вътре.
petromaniq66 - специалист
Един контейнер и готово - като за отшелник от тези за бежанците, мобилна тоалетна " EkoToi " или в дерето(ама там много комари). Ако и за това не стига бюджета, тогава палатка.
hard_core - специалист
@Беров, потърси в YouTube "tiny house". На малко пространство имат баня, тоалетна, кухня, легла...обитават се от двама спокойно и нямат визията на фургон. Предполагам и като цена няма да излезе много по-различно от фургон.
GGK - напреднал
съб ное 19, 2022 12:52 amБеров написа:
пет ное 18, 2022 6:10 pmGGK написа:
Направи си вътрешна тоалетна. От това пари не пести.
Гледам да пестя максимално от място вътре.
Колега, ти си знаеш възможностите, но на два квадрата може да поместиш тоалетна чиния, мивка, че и душ-слушалка към нея.
MamaMy - майстор
То бива икономия, ама да мизерстваш на днешно време без баня и да ходиш до външен нужник си е жива простотия. Моите баба и дядо си бяха селски хорица, но почитаха прогреса. Още от 75' имаха цветен телевизор, а вътрешна баня и тоалетна са имали винаги.
chapara - майстор
Вземи си каравана, от двуосните и си Цар.
kr1100 - майстор
нед ное 20, 2022 1:52 pmMamaMy написа:
...Още от 75' имаха цветен телевизор,
Може би искаш да кажеш руски отоплител ?? :-D
  • 1
  • 2

Тема "Нов проект" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: