• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
diksilend - специалист
как да си на права колтиватор на ток :?:
shotik - майстор
Ако си от София мога да ти покажа статия с много подробни чертежи,която е във вестник "Направи сам" бр.8.стр.10.1985 г.
diksilend - специалист
не от плевен съм
lyki - специалист
shotik написа:
Ако си от София мога да ти покажа статия с много подробни чертежи,която е във вестник "Направи сам" бр.8.стр.10.1985 г.
А би ли си направил труда по някакъв начин да сканираш ако е възможно статията и да я побликуваш тук?? :?:
shotik - майстор
Предполагам ,че ще има още които ги интересува,затова ще се постарая утре или в четвъртък да снимам и кача снимките на статията.
shotik - майстор
Ето обещаната статия за електрокултиватор ,надявам се че ще ви е от
полза,с извинение че статията е голяма и като няколко пъти снимах това е най добрия вариант за побликуване и разглеждане,иначе на една страница на снимка е дребно за разчитане.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
diksilend - специалист
мерси .неразбрах само редуктора от какво е.javascript:emoticon(':sun:')
sonne
shotik - майстор
Наистина в статията не пише нещо точно,но ако намериш някой редуктор от машина с предавателно число около 20:1 до към 30:1 и на изхода да имаш към 110-180 об/мин и го куплираш по някакъв начин или така както е показано,ще имаш култиватор за който пишеш че искаш да си направиш.
За изходящите обороти някъде съм чел че в този диапазон са подходящите за обработка на почвата с култивиращата част.
За София мога да кажа че на Битака съм виждал и на Илиянския пазар по улицата между него и стадион "Локомотив"-има сергия за продажба на елмотори ,редуктори ,контактори и др.Или потърси в Google.
Успех!
lyki - специалист
Благодарности и от мен ,полезно четиво е :2thumbs:
За редуктура ми се струва, че трябва да е червячен с два исходни вала.
Последна промяна от lyki на ср мар 12, 2008 5:40 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
E, как да не пише? "Редукторът е българско производство, предназначен за транспортни ленти, завод за редуктори - гр. Бяла"
  • 1
  • 2

Тема "помогнете" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: