• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всички въпроси за вилата.
aromat - специалист
Видях че има подобни теми, но искам да попитам кой вариант е по-добре за малко водопадче на площ от около 1 кв.м.....дали да се излее от бетон или да се изкопае и да се сложи найлон, като разбира се и в двата случая ще има речни камъни за декорация
И ако е найлон, може ли някой да ми каже какво е точното наименование и вид на този материал
housedoktor - майстор
Аз предпочитам с найлон.Имам около 3м2 езерце в двора.Провери в Практикер има специални за целта.
aromat - специалист
и на мен така ми се искаше да го направя с найлон....утре съм Практикер.... :)
aromat - специалист
изумена съм....в Практикер ни гледаха като полезни изкопаеми, когато ги попитахме за найлон, който се слага в такива малки езерца. Показаха ни армиран найлон - прозрачен със синя нишка...нищо общо с този черния, който виждам и в други сайтове да слагат на изкуствени водоеми, водопади и т.н......, та сега пак съм на дилемата найлон (какъв ли да е той) или бетон....
Niky - специалист
Ами ако сте питали за найлон - нищо чудно, че са се чудили.
Става дума за ФОЛИО за ЕЗЕРА. Има го и в Практикер и в Бриколаж.
Виж цената е друга тема :)
aromat - специалист
вярно че и думата найлон споменах, но после се поправих и казах фолио, и ето го резултата....дори ми казаха че не ми препоръчвали така да си правя езерото
и все пак съм готова на още един опит .....а цената каква е???
prascho - майстор
А това става ли за басейн или трябва да си доста пиян :-D .
housedoktor - майстор
Ето ти линк http://watergarden.com/pages/build_wg.html
Ако ще слагаш водни лилии, трябва да е минимум 50-60 см дълбоко/за да не замръзват зимата/ но по края с плитки участъци-за да може лятото да се затопля водатаи да се редят растенията там.
Последна промяна от housedoktor на ср яну 30, 2008 5:53 pm, променено общо 1 път.
prascho - майстор
:thumbs: браво, полезен материал.
liliq - помощник
Да попитам какви препарати химикали слагате във водата за да не тинясва, имам изкуствена река и малко езеро в двора но повече от 4-5 дена водата не може да се задържи чиста
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Малък изкуствен водопад" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: