Всички въпроси за вилата.
zliabili - специалист
Здравейте! Весела Коледааа на всички!
:) правя вътрешна изолация с ГК и вата(с пароизолация) на външните стени където имаше много мухъл преди да го почистиме за изолацията.възможно ли е след време влагата да избие отново и пак да се образува мухъл?става въпрос за тухлена къща без външна изолация.искам да попитам дали ако направиме и външна изолация нама да стане лошо защото съм чувал че няма от къде да дишат стените.
bibiqn - специалист
Аз също искам да попитам по тази тема тъй като излезе доста мухъл по стените.Нямам възможност за изолация от вън..Искам да попитам дали ако сложа 2см стиропор от вътре мухълът ще изчезне?
Миналата година изби мухъл по тавана сложихме стиропор ,но сега е по стените.Давайте съевет какво да правя.
На всички отзовали се благодаря предварително.
Весело искарване на новата година на всички!!! :roll:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Отговор и към двамата питащи :)
Кондензът и съответно мухълът ще се появят между стиропора и стената.
Ватата диша почти колкото зидарията и съответно, е най-доброто решение.
zliabili - специалист
а когато направимв и външна изолация пак ли ще дишат стените
velsi - Почетен майстор
n_a написа:
Кондензът и съответно мухълът ще се появят между стиропора и стената.
Можем да поспорим малко относно това твърдение.
zliabili - специалист
хайде,моля.... кажете,поспорете информирайте ни,моляяя!!! :? :? :?
emergency_bg - специалист
ако мога да се включа, според мен няма да избие между стената и стирпора. аз съм пуснал подобна тема, моят проблем е, че в хола си имам 2 вътрешни и една санирана стена, само около вратопрозореца не е изолирана и под прозореца се получава конденз. Това, което аз направих, и естествено е само временно е, напръсках стената със Саво и след като изсъхна, сложих една лента алуминиево фолио там, където се образува конденза, над праговете на ламината. няма никаква промяна и конденза пак си се появява, но кондензира по металното фолио и сутрин само избърсвам фолиото, така не се разпространява влагата по стената, докато преди я имаше по цялата стена. Мисълта ми е, че по вашата логика щеше да избива под фолиото, но не е така.
bibiqn - специалист
emergency_bg написа:
ако мога да се включа, според мен няма да избие между стената и стирпора. аз съм пуснал подобна тема, моят проблем е, че в хола си имам 2 вътрешни и една санирана стена, само около вратопрозореца не е изолирана и под прозореца се получава конденз. Това, което аз направих, и естествено е само временно е, напръсках стената със Саво и след като изсъхна, сложих една лента алуминиево фолио там, където се образува конденза, над праговете на ламината. няма никаква промяна и конденза пак си се появява, но кондензира по металното фолио и сутрин само избърсвам фолиото, така не се разпространява влагата по стената, докато преди я имаше по цялата стена. Мисълта ми е, че по вашата логика щеше да избива под фолиото, но не е така.
Благодаря за отговора.Ще се пробва. :shock:
velsi - Почетен майстор
emergency_bg написа:
Мисълта ми е, че по вашата логика щеше да избива под фолиото, но не е така.
Още повече пък, че фолиото е топлопроводим материал, а стиропора не е. Никога няма да избие мухъл между стиропора и стената! Който не вярва, нека пробва и се убеди сам.
peshev-ko - специалист
В апартамента на майка ми има стиропор на такава стена.Баща ми го слага преди повече от 20 години!Мухълът не е избил и до днес!

Тема "мухъл?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: