Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
aquaman - помощник
Ясно е за кои таблетки става въпрос (и да е вградена структура - пак може да се пускат в казанчето).
Тия таблетки, или "ароматизатори" както ги наричате няма да покажат дали теча е от чиста или мръсна вода. На пръв поглед е чиста, много силно се надявам наистина да е така :-D
Както няколко пъти казах - моноблок е, със задно оттичане.
Няма клатене, между казанче и чиния има съвсем лек, едва доловим луфт.
Никъде не може да се бърка, камо ли да се пипат гъвкави връзки.

И пак казвам - от 5 г. монтирано, последната промяна (силикон към пода) от преди ~14 мес. А проблема е от месец-два най-много.
Не е имало удари, или подобно по моноблока.

Ето още две снимки:

Прикачен файл

IMG_0872.jpg
IMG_0872.jpg (71.38 KиБ) Видяна 989 пъти

Прикачен файл

IMG_0871.jpg
IMG_0871.jpg (65.94 KиБ) Видяна 989 пъти
Последна промяна от aquaman на пет мар 18, 2022 1:26 pm, променено общо 1 път.
brum - майстор
Изолирай го с таблетката дали е от душа. Ако не е се разглобява. Почваш от казанчето, че е лесно и ако там не откриеш нищо псуваш и продължаваш надолу.

Повече от това не мисля, че някой може да ти помогне. Имаш насоки как да продължиш напред за да решиш проблема.
krasi92 - майстор
сложи оцветителя в казанчето вечерта и не го пускаи през ноща. Една кофа с вода за спешно ползване. Ако има оцветена вода сутринта дефекта е в болтовете и гумите по казанчето.
aquaman - помощник
пет мар 18, 2022 8:31 pmkrasi92 написа:
сложи оцветителя в казанчето вечерта и не го пускаи през ноща. Една кофа с вода за спешно ползване. Ако има оцветена вода сутринта дефекта е в болтовете и гумите по казанчето.
Мерси! Това е много добро начало!
kozl - майстор
Е тва не им аресвам на тези скрити дизайнерски решения и бегам далече от тях.
Казанчето може ли да се свали без да се вади чинията :?
При тези де съм монтирал/демонтирал гайките на болтовете са отдолу. Т.е. необходим е достъп от долната страна на чинията. Ако и при този моноблок е така, това означава изваждане на чинията.
И ако е така както съм писал, то дали теча е от казанчето или от уплътнението на изходящата вода и в двата случая означава демонтаж на моноблока, залепен със силикон.
Преди няколко месеца демонтирах чиния на моноблок залепена със силикон към пода и бая зор докато я отлепя. Ако само си обмазвал външно вероятно ще отлепи лесно.
Интересно е при този монтаж какво уплътнение е ползвано за изходящата вода. Трябва да е подобно на такова за конзолна чиния, защото няма достъп за наместване при нахлузване.
Вадил съм уплътнения към изходящата вода на няколко години станали на кокал. Загубили всякаква еластичност.
М-у казанчето и чинията има пръстеновидно уплътнение и според зависи материала му, се деформира и изчезва притискателната сила, която всъщност прави уплътняването.
Все пак огледай фугата казанче чиния. Със суха тоал. хартия, забърсвайки по фугата, ако се намокри, значи уплътнението м-у казанче и чиния пропуска.
Ако е от това уплътнение си мисля, че от оцветена вода престояваща в казанчето няма смисъл, защото през това уплътнение теча се случва само когато изтича вода от казанчето към чинията, а това означава, че цветната вода вече е в чинията.
Теста с оцветяване може да е полезен само за откриване на пропуск в уплътненията на болтовете за казанчето.

А и ако както предположих казанчето не може да се сваля без да се извади чинията, каква е ползата от тестовете :?
brum - майстор
На едната снимка се вижда, че казанчето е с горно пълнене. Не разбирам кое толкова му се мисли. Варианти бол да се види от къде е теча.

Иначе точно поради същите съображения сложих стоящ моноблок със задно отичане. За да може да се сервизира лесно при нужда.
kozl - майстор
Аз па като гледам снимките, мое би със стетоскоп да е възможен оглед зад гърба на моноблока :?
Junak - майстор
kozl, стетоскопа не беше ли за друго? Или "гледам и не вярвам на ушите си" :lol:
kozl - майстор
ср мар 23, 2022 12:16 pmJunak написа:
kozl, стетоскопа не беше ли за друго? Или "гледам и не вярвам на ушите си" :lol:
За друго е, но стават грешки - казал таралежа и слезнал от телената четка :-D
Ендоскоп исках да пиша, даже придобих некъв лидълски, пък то за слушалки съм писал :roll:
Въпреки, че по-сериозни течове може да се търсят със слушалки. Даже съм практикувал търсене на течове със високочувствителни, с микрофон и усилвател - слушалки.

Има на снимката някакъв луфт от задната страна на моноблока, може и да се навре жилото и да се огледа. Без проба - само предположение.
Аз за това предпочитам открити WC чинии. Ако се наложи дъската да смениш и нема бъркане без демонтаж.
Обаче последната дъска, която купих от Практикер е с некви анкери и нема нужда да се бърка отдоле. Начи мислено е по този въпрос, но трябва да се гледа какъв е монтажа :wink:

Тема "Теч от моноблок Aquablade" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: