Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
съб юни 04, 2022 10:47 amDobcho1212 написа:
Четох,че така се рапределя водата,за да не пада налягането ако се пуснат повече неща наведнъж.
Поредният пример, когато четенето вреди :-D
съб юни 04, 2022 12:18 pmLutchezar написа:
Какъв тип сграда е?
В момента как е налягането?

Животът на бойлера свършва поради неподлежаща на ремонт повреда в електрическата или водната част. Обикновено ако е водна се получава наводнение. Съветът ми е да сложих хидроизолация и сифон там където ще е бойлерът, защото тогава ще наводниш само себе си, и то малко. Дали ще е след 2-5-10-15 години, все ще се случи...
Къща е и налягането е добро.Бойлера ще е зад банята в нещо като сайвант и слад в специално пригодено за него пространство и точно там имам къде да влюча сифон не ми е проблем.По скоро се притеснявам да не сбъркам нещо с инсталацията.
krasi92 - майстор
Няма какво да сбъркаш. Топлата вода е в ляво студената в дясно. С колектор са повече тръбите и копаенето на стените.
iliya_i - майстор
нед юни 05, 2022 7:15 amDobcho1212 написа:
По скоро се притеснявам да не сбъркам нещо с инсталацията.
Ами по моето скромно мнение, вече си сбъркал, вкарвайки елементи от отоплителна инсталация във водопровода.
За падовете на налягането от значение е сечението на тръбите, а не е необходимо балансиране чрез колектори.

Чети Закон на Бернули и Тръба на Вентури.
galin56 - специалист
Съвсем нормалните неща за едно домакинство. Наклоните нямат значение, нали това са тръби под налягане. Пускаш ги по най-краткия път и удобен път за теб и толкоз. Няма какво да го мислиш толкова. Където имаш нужда от разклонения си ползваш тройник и готово. Сеченията на тръбите си ги преценяваш на място според схемата която се получи. Проблем при ползването на няколко консуматора няма да има щом входното налягане е добро. Единсвеното неприятно нещо ще е ако се къпеш и жена ти точно тогава да реши да мие на мивката с вряла вода. :) Това съм го забелязал, че винаги оказва влияние. :)
Lutchezar - майстор
По американските филми жената на Главния Герой обича да го щави като дръпне казачето докато той е под душа. На мен никога не ми се е случвало. Нито пък някой да мие в мивката и да ми промени температурата. Но явно имам късмет.
galin56 - специалист
нед юни 05, 2022 3:35 pmLutchezar написа:
По американските филми жената на Главния Герой обича да го щави като дръпне казачето докато той е под душа. На мен никога не ми се е случвало. Нито пък някой да мие в мивката и да ми промени температурата. Но явно имам късмет.
За казанчето не съм забелязъл. Но мивката оказва някакво влияние. Е, не е нещо рязко, но с пускането на чешмата леко променя микса на душа към по-хладко.
krasi92 - майстор
Грешка е да пускаш тръби по най краткия път и където ти падне. Като ги пуснеш случайно на височина Х и след това съвпадне с дюбелите на умивалника примерно ко праим. Баааме се и проектантите. Има си СТАНДАРТИ за тия работи.
galin56 - специалист
нед юни 05, 2022 5:50 pmkrasi92 написа:
Грешка е да пускаш тръби по най краткия път и където ти падне. Като ги пуснеш случайно на височина Х и след това съвпадне с дюбелите на умивалника примерно ко праим. Баааме се и проектантите. Има си СТАНДАРТИ за тия работи.
Това мнение ми се вижда малко излишно, ама карай. Първо какъв проектант трябва да си, за да си прекараш 5 метра тръби. И второ естествено, че се има предвид най-краткия разумен път. То на някой най-краткия път може да му се падне да си прекара тръбата по средата на банята без да ги вкопава. Това не значи че трябва така да ги пусне и после да се спъва в тях. Едва ли има някой чак пък толкова глупав.
нед юни 05, 2022 7:53 amiliya_i написа:
нед юни 05, 2022 7:15 amDobcho1212 написа:
По скоро се притеснявам да не сбъркам нещо с инсталацията.
Ами по моето скромно мнение, вече си сбъркал, вкарвайки елементи от отоплителна инсталация във водопровода.
За падовете на налягането от значение е сечението на тръбите, а не е необходимо балансиране чрез колектори.

Чети Закон на Бернули и Тръба на Вентури.
Не съм вкарал още нищо никъде.Какви елементи имаш в предвид?Извини ме сега се уча и малко по просто и подробно имам нужда да ми се обяснява.За какво сечение на тръбите става на въпрос,че ми е мъгла?

Тема "Вик инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: