Привет можели малко инфо за водопроводните точки ,какво точно означават и как се тълкува това понятие . Как се изчислява една оферта спрямо броя на тези точки. Интересуваме ценообразуването на водопроводната инсталация точки л/м и т.н мерси .
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
10 мнения в "Вик Точки"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Цеко, сифоня е една точка 
Свързване на пп тройник към тръба пак ли е една точка или се броят и заварките .Въобще те взимат ли се под внимание . Сифон една точка ,смесител чешма една точка,смесител душ една точка тъй ли. До колкото ми е известно всяка заварка се брой за точка или не ?
LazarGanev
- "Велик майстор"
Цеко Сифоня ли пита?
Предстои ми ремонт на банята и направих допитване до двама майстори и двамата ми казаха различни цени . Единият до колкото успях да го разбера таксува всяко свързвате на фитинг /залепване на тройник,коляно/ със една цена и отделна цена по голяма при изграждането на дадената точка .Понеже не съм наясно със тия точки реших да попитам за малко информация как точно стоят нещата . Не ми се вижда нормално както каза колегата на всяка заварка да му плащам . Разбира се безплатен труд няма и това го разбирам и уважавам ,но понеже бюджета е малък се опитвам да пресея нещата .
rulом
- специалист
На точка и запетая само даскалите раздават оценки ! Другото е час човекотруд, осигуровки, данъци и т.н.! Повечето майстори си знаят на колко възлиза средна баня и директно казват цена. Това с огледа и ценообразуването означава, че майстора не е съвсем наясно с работата, т.е. може и да не получиш качествен ремонт!
kozl
- майстор
В крайна сметка какво си се вторачил в точките като търсиш обща стойност (бюджет).
Требе да имаш проект за водопровова и канала и всеки изпълнител да си смята стойността както си прецени по неговите си сметки, за да изпълни проекта.
Ами материалите какви са
И защо да не си смята труда на всяка отделна операцияпи и без това ще му трябва спецификация на материалите за да ги закупи.
Аз па ползвам услугите на такъв дето си преценя колко време ще му отнеме и умножава по надницата +50 лв. транспорт на ден за София.
Материалите аз ги купувам и те така.
Требе да имаш проект за водопровова и канала и всеки изпълнител да си смята стойността както си прецени по неговите си сметки, за да изпълни проекта.
Ами материалите какви са
Аз па ползвам услугите на такъв дето си преценя колко време ще му отнеме и умножава по надницата +50 лв. транспорт на ден за София.
Материалите аз ги купувам и те така.
Тема "Вик Точки" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература