• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
B0bi - специалист
Къща на два етажа, на практика два имота с общ двор. Има две чешми (+2 другиги излаза), които ни се налага да ползваме не едновременно. Има шахта, в която може да се прехвърля от единия водомер към другия. Става с обръщането на два крана, но се опира до съмнения в лоялността. Та смятам да го направя с електрически задвижки, които да се пускат със секретен ключ. Бихте ли ми препоръчали някакви подходящи задвижки и такива ключове. Приемам и други идеи стига да са лесни за (бързо) изпълнение. По възможност "максимално бюджетни".
Киррил - специалист
нед апр 16, 2023 3:56 pmB0bi написа:
Къща на два етажа, на практика два имота с общ двор. Има две чешми (+2 другиги излаза), които ни се налага да ползваме не едновременно. Има шахта, в която може да се прехвърля от единия водомер към другия. Става с обръщането на два крана, но се опира до съмнения в лоялността. Та смятам да го направя с електрически задвижки, които да се пускат със секретен ключ. Бихте ли ми препоръчали някакви подходящи задвижки и такива ключове. Приемам и други идеи стига да са лесни за (бързо) изпълнение. По възможност "максимално бюджетни".
Един потребител ли плаща и потребява водата от тези два водомера?
izashev - помощник
нед апр 16, 2023 4:18 pmКиррил написа:
izashev - помощник
нед апр 16, 2023 4:18 pmКиррил написа:
izashev - помощник
Е как да е един, като човека пише, че има два водомера. Значи всеки си плаща за неговия водомер, но става на съзнание с превключването към дворната чешма. За такива ел.ключове със секретен ключ ги има навсякъде в по-промишлено ориентираните магазини. Питай за продукти от Елмарк. Успех!
Киррил - специалист
нед апр 16, 2023 4:52 pmizashev написа:
Е как да е един, като човека пише, че има два водомера. Значи всеки си плаща за неговия водомер, но става на съзнание с превключването към дворната чешма. За такива ел.ключове със секретен ключ ги има навсякъде в по-промишлено ориентираните магазини. Питай за продукти от Елмарк. Успех!
Може да са били два имота и да са закупени от един собственик и за това да имат две партиди. Инак излиза, че иска да взема вода от чужд водомер. Превключването ще става в самата шахта директно от водомерите.
Не схващам ситуацията. Все едно да се включвам към водомера на комшията.
MamaMy - майстор
Две такива https://hit-electronics.com/kluchalka-s ... takt-22623 ключалки и всеки си превключва на неговия водомер. Три магнет вентила. Един общ и по един за водомер. Схемата е елементарна.
B0bi - специалист
Питането ми всъщност беше основно за магнетвинтилите. Не съм наясно има ли такива за водопроводно налягане. Тези за пералните едва ли са уместни за моя случай? Не мисля, че ми е нужен трети общ?
За ключове си мислех за нещо такова
https://www.google.com/search?q=%D1%81% ... 6&dpr=2.75
brum - майстор
Ако дебита е малко - магнетвентил. Ако е нужен голям дебит - сферичен кран със задвижка. Има евтините магнетвентили от Алиекспрес за по 6-7лв/бр с доставката. Има и на 12, и на 220 волта.

Магнетвентилите за пералня са на водопроводно налягане. Не съм чул някой да слага редуцир вентил преди пералните.

Ключ - каквото си харесаш.
hidrazin - майстор
Става с обръщането на два крана, но се опира до съмнения в лоялността. Та смятам да го направя с електрически задвижки, които да се пускат със секретен ключ. Бихте ли ми препоръчали някакви подходящи задвижки и такива ключове. Приемам и други идеи стига да са лесни за (бързо) изпълнение. По възможност "максимално бюджетни".
Първоначалната насока/задача е тотално сбъркана.
Шахта с два водомера + две чешми + два други излаза…
Ми разделете ги бе. Едната чешма с единия излаз на единия водомер и съответно чешма и излаз на другия водомер.
Демек всяка жаба да си знае гьола.
К’ви задвижки, к’ви секретни ключове, к’ви 5 лева?
:partyman:
P.S. Без лоши чувства но питането е в стил “гледал много филми”.
Или много по-лошия вариант - чел глупости в тъпия фейс-боза.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Захранване на чешма от два водомера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: