• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
taralej - напреднал
Здравейте тъй като водопроводната инсталация е само част от проблема тия дни се занимавах с доставка на инертни материали тухли желязо . Банята която ще стягам и модернизирам ще трябва 2/3 от стените да се бутат . Но вчера бях в Практикер и взех две прозорчета от профилинк дограма . Намерих и тези облицовъчни кожуси за тръбите .Така че всичко е подготвено .Пак ще направя малко сухи тренировки с поялника . До 10 трябва всичко да е налице. И започвам да действам.Имам един стар компютър ще го закарам на село той има и адаптер за интернет така че модерната техника отива и на село .Връзките няма да се губят.
Whiskey - специалист
Здравейте колеги, ще използвам темата да попитам нещо. Преправям една водопроводна инсталация в новопостроено жилище. Правя-струвам, налага се да се ползват доста фитинги. То са ъгли, чупки, заобикаляния на канализационни тръби и т.н. Знам, че всяка връзка е потенциален проблем, но не виждам друго решение. Ако това нещо не протече след 20-тина дни непрекъснато налягане, мисля да затварям. Или да търся алтернативи, примерно по-дълги трасета, по тавани и т.н., макар че и там имам притеснения. Какво бихте ме посъветвали?
kr1100 - майстор
нед дек 24, 2023 6:26 pmWhiskey написа:
...Знам, че всяка връзка е потенциален проблем, но не виждам друго решение. Ако това нещо не протече след 20-тина дни непрекъснато налягане, мисля да затварям. Или да търся алтернативи, примерно по-дълги трасета, по тавани и т.н., макар че и там имам притеснения. Какво бихте ме посъветвали?
Вертикалните заедно с канализационните , после в куфар .Нас вертикалните микропореста гумена изолация за да не чакаш по 10 мин за топла вода.
Напоследък не препоръчват микропорестата за хоризонтална и мазилка - ужпукала мазилката - не знам и пробвал .
Обаче си шибни поне 1 груб филтър по трасето / може и в ямата за водомера/ преди къщата. След ремонти по трасето за водата си нямаш напредства какви боклуци вървят по тръбата / кал, пясък, тиня и др./ При затлачване налягането спада и от душа вместо да тече капе на тънка струйка. Не е и за избягване и един по-фин филтър след грубия мрежест.
ivanovbg - майстор
Да добавя. Филтъра го вземи с манометър. Като обезвъздушиш тръбите, затваряш крана при водомера и ако задържиш налягането три дни без да спадне замазвай.
Whiskey - специалист
Реших да преправя нещата и прекарах тръбите по тавана. Реално реших проблема с три колена вместо с 12 за топлата вода и съвсем малко повече фитинги за студената. За сметка на това ще имам място за най-дебелата изолация. Реално два метра и малко повече тръбен път не е болка за умиране. Поне инсталацията не прилича на детско лего :).
  • 1
  • 2

Тема "Направа на инсталация с полипропиленови тръби." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: