• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
romanpm - майстор
[quote="касада"]Здравейте- romanpm,дано не ми се обидиш,ама си мисля,че не си прочел внимателно втория ми пост-става на въпрос за проточния /кръг/-този дето дава топла вода на чешмата :) ...
Аз пък си мисля че не си ми прочел поста до края :? :roll: :prost:
LazarGanev - "Велик майстор"
Какъв ти е топлообменника за топлата вода - битермичен или пластинчат. Ако е пластинчат не е толкова уязвим, особено ако не прекаляваш с температурата.
касада - напреднал
Какво искаш да кажеш с топлообменник LazarGanev :? ,ако питаш за котела VAILLANT 24kw-двукунтурен,ако не поясни моля те :roll:
касада - напреднал
Към romanpm,май си прав - извинявай :wink:
Котлите Вайлант са с вторичен топлообменник за БГВ, което е по-добрият вариант. Ако настроиш потенциометъра за БГВ на не повече от 40-42°С, т.е. вода за директна употреба, без допълнително охлаждане в смесителната батерия ти обещавам, че няма да имаш никакви проблеми! Няма смисъл да произвеждаш гореща вода, която след това да смесваш със студена, това е.
касада - напреднал
Благодаря LazarGanev-и все пак мога ли да прекарвам ,двапъти годишно раствор от солна киселина-измивайки добре след това разбира се?Знаеш ли-техника им ми каза,че това го правел той,но това не влизало в гаранцията :wink: А за два пъти в годината той го предложи-ас обаче мисля да се потпра на направи си сам.Най много да го викна да го направи веднъж-за да поогледам и после... :-D
Можеш да го правиш, но не мога да ти кажа в момента каква да е концентрацията на разтвора, а пък е безпредметно да действаш с по-малка концентрация, а с по-голяма е опасно. Съветът ми е да изчакаш и да го викнеш когато има нужда (при запушване), да си платиш веднъж, да видиш операцията, да го питаш за концентрацията и чак тогава да действаш. При правилна експлоатация, както ти казах, това ще стане най-рано след 4-5 години, а операцията струва 50-60 лв, така че не си струва да се кахъриш.
hidrazin - майстор
чет юли 25, 2024 2:16 pmgardenshop написа:
Здравейте. Мосля, че това ще ти реши проблема
Здравей и изчезни бе бок-лук.
Това става само да си го завреш нали знаеш къде? Изотзад!
:partyman:
kozl - майстор
:-D
Страст на магнити. :roll:

Да ама ако теста с варовитата намагнетизирана вода покаже чисто дъно на тигана, ко значи тва :?
Мое би, че от любопитство за тест ще закупиш бройка от рекламата :?
Кълве ли от любопитство?
Без да я филтрирам, като преваря си става същото на дъното на тенжурата.
Спестил съм значи, от незнание.
Тоя открехвател ми направи морална услуга.
  • 1
  • 2

Тема "Филтър за варовик-знаели някой от къде.....???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: