• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Sof - специалист
LazarGanev написа:
Добре, да си кажа моето пък ти преценявай кой прав, аз няма да се меся. На двора се слага само ПЕ (полиетилен черен), защото най-много издържа на замръз и на слягане/разместване на земните слоеве. В къщи се слага ППР (полипропилен), защото под мазилката е най-сигурно на заварка. Стабито с ал. вложка се ползва заради малките линейни разширения, а не че алум. вложка ще го опази от леда. Между другото колената са слабото място на ППРа и обикновено те се пукат. Ако те е страх, че и в къщи може да замръзне - най-добре е да ползваш тръби на Рехау - там ти давам гаранция че няма да се спукат от леда.
ПП. Владо ме е изпреварил
Е това вече е отговор ! :prost:

Тия тръби на Рехау -каква им е разликата ? Пак са ППР ?

Значи да слагам или обикновен Чешки ППР или Рехау или от тези с оплетката.

========================================

А в банята като се замажат в стената задължително ли е да им се слага и изолация отгоре на ППР?
Gambasa - помощник
Здравейте, искам към водопроводната инсталация да включа втори хидрофор(Райдър), който ще черпи вода от сондаж. Планирам да го включа след хидрофора (Вило, модел без балон с електронен пресостат), който ми е към главния водопровод с възвратен клапан, за да не пълня сондажа, когато ползвам от ВиК, трябва ли да има възвратен клапан и след хидрофора(Вило) който ми е към ВиК, за да не връщам от сондажа към централния водопровод или самия хидрофор(Вило) си има възвратен клапан вътре?
Бих искал да избегна поставянето на такъв, защото при нормално водоподаване изключвам хидрофора, а се притеснявам че клапана ще понижи налягането от централния водопровод.
Вероятно има.
Ако беше дал модел, някой може би да се навие да погледне вместо теб.

Всъщност, вило без клапан няма. Монтирай смело!
Gambasa - помощник
пет юли 26, 2024 5:17 pmТрифон П.Трифонов написа:
Вероятно има.
Ако беше дал модел, някой може би да се навие да погледне вместо теб.

Всъщност, вило без клапан няма. Монтирай смело!
Благодаря и аз смятам, че има, защото при липса на вода от главния водопровод и предварително надута система помпата не се включва, което означава, че не губи налягане.
Но май реших да се вържа преди Вилото, понеже имам 30 метра от сондажа до водопровода и още над 15м по тръбите до банята и кухнята и ако се окаже, че Райдъра не смогва сам ще влючвам и Вилото да помага.
hidrazin - майстор
Прави каквото искаш но гледай да не връщаш към мрежата на ВиК...
:partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
Задължително възвратна клапа след водомера, може да е от типа без пружина, за да не губиш малягане!
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Въпрос за хидрофор!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: