Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
venci.ivanov22 - специалист
вт авг 06, 2024 3:57 pmmiroki написа:
Те режещите зъби са, ако ще се пробива. За почистване мисля няма да са нужни. Онова кухото със странични прорези изглежда най-обещаващо. Стига да има с какво да се вкара и върти.

Виж в този клип на какъв принцип спуска и вади, дори и да е ръчно. Той човека си копае от нулата сондаж, за това е моторизиран.
Интересен клип
На мен идеята ми е да направя конструкция с тръби като пирамида отгоре над тръбата и да пускам долу с тежината да гребе ако стане ....
Нз дали идеята ми е смислена ...
Затова със зъбци ще е по добре мисля...
А колко ли тежи тази желонка за да се забива в тинята добре според вас?
miroki - майстор
Щом имаш вода няма да има много полза. Трябва да ти остава тежест над водата за да свърши работа.
За това по-добре две три карета (профил) да вземеш и по тях да спусксш. Някакво желязо с квадретен отвор, като това свредло на клипа. И да въртиш него. Но да не е свредло, понеже всичко се отмива от водата. А нещо което да се пълни.
Другия вариант твърдо захванато и да разкачаш при вадене.
До към 6 метра се вдигат със зор, после е зор голям, ако не разкачиш. И трябва да има къде да подпреш. По-добре на към 3 метра да разкачаш. И ще си го изчистиш за един ден.
Аз ползвах стара 50+ годишна тръба половин цол и тя си е тежка. 6 метра мисля ми е близко до границата за да мога да работя продължително. С твърдо заварено.
Може да си купиш сглобяемо свредло. Продават и на 15 метра. И само да модернизираш свредела с някакви джобове да не изтича пясъка, а само водата.
Или да смениш с нещо друго.
И гледай да не препълваш уреда, свредло или друго. Материала над него действа като спирачка.
kr1100 - майстор
На стари години май ще слагам гумените гащи и да слизам надолу.
Ама как ще удълбочавам е / С блокчета не става - .От спомените преди много години има течение , а дъното е на пясък.За копаене няма проблеми 1 джелезна кофа е достатъчна за загребване на пясъка. Проблема е с изграждане на изкопаното.
Последна промяна от kr1100 на чет авг 08, 2024 9:17 pm, променено общо 1 път.
miroki - майстор
ср авг 07, 2024 7:58 pmkr1100 написа:
На стари години май ще слагам гумените гащи и да слизам надолу.
Ама как ще удълбочавам е / С блокчетане става - .От спомените преди много години има течение , а дъното е на пясък.За копаене няма проблеми 1 джелезна кофа е достатъчна за загребване на пясъка. Проблема е с изграждане на изкопаното.
Сложи една ламарина с дупки и копай в нея. Ще здържа пясъка. Но да, без слизане само с падащо гребло.
Има едно се спуска отгоре и като се вдига се затваря като грайфер.
Но ако има течение значи имаш вода. Ако имаш проблем е по-вероятно да няма течение вече. Или да е пълно.
hidrazin - майстор
ср авг 07, 2024 9:43 pmmiroki написа:
...
Гледам бая си задобрял в областта касаеща сондажите... :-D
:partyman:
ср авг 07, 2024 9:46 pmhidrazin написа:
...
Нещо ще помогнеш ли със съвет или ?
Не мога да ти схвана идеята приятел
hidrazin - майстор
ср авг 07, 2024 9:58 pmvenci.ivanov22 написа:
Няма какво да схващаш - поста ми не беше към теб а към miroki и теб не те касае.
Вече съм помогнал със съвет - сондажа няма да можеш да го удълбочиш. Е, освен ако долу не е само пясък - а дано ,ама надали.
Демек само може да го изчистиш. Същото което ти писах още в началото.
P.S. Между другото вече писах че и при мен дебита бая е намалял.
Не помня предното измерване ама днешното е кофа 12 литра за 45 секунди.
Слаба работа. Май ще трябва да минавам на бидони дето да пълня с таймер и ... Абе вече съм го писал.
miroki - майстор
ср авг 07, 2024 9:46 pmhidrazin написа:
...
Щото с твоя помощ се захванах :-D
Пък и вода вече имам.
Благодаря отново.
ср авг 07, 2024 10:43 pmhidrazin написа:
ср авг 07, 2024 9:58 pmvenci.ivanov22 написа:
Няма какво да схващаш - поста ми не беше към теб а към miroki и теб не те касае.
Вече съм помогнал със съвет - сондажа няма да можеш да го удълбочиш. Е, освен ако долу не е само пясък - а дано ,ама надали.
Демек само може да го изчистиш. Същото което ти писах още в началото.
P.S. Между другото вече писах че и при мен дебита бая е намалял.
Не помня предното измерване ама днешното е кофа 12 литра за 45 секунди.
Слаба работа. Май ще трябва да минавам на бидони дето да пълня с таймер и ... Абе вече съм го писал.
Благодаря
Ще се мъча да видя кво ще стане
Сложното е да направя тази желонка....
kr1100 - майстор
....Сложи една ламарина с дупки и копай в нея. Ще здържа пясъка. Но да, без слизане само с падащо гребло.
Има едно се спуска отгоре и като се вдига се затваря като грайфер.
Но ако има течение значи имаш вода. Ако имаш проблем е по-вероятно да няма течение вече. Или да е пълно.
Проблем с дебита нямам. Измервам само колко е водния стълб. От 2 месеца не съм го мерил.
А с ламарината какво ще правя ?? Ще отварям склад за пясък ли/ ами хубав е -едър речен/.
От 1,8-9 м от почвата горе надолу е само пясък с едра баластра. като вадя пясък ще идва нов.
А ламарината да я отавя долу ще ръждяса. За CrNi ламарина не ми се мисли и скъпа , а и голям зор с пробиването - охлаждането. Да я дам на бай лазар да я надупчи - ще ми излезе златна.
Имам една CrNi , но е с малък размер и съм я подготвил за капак на кладенеца.
Както е тръгнало може да се наложи и да не правя капак, а да махам пръстените над земята и да я слагам отгоре и засипвам
Очаквам скоро кожодерите да сложат и данък за кладенци и сондажите, тъй де как без данък .
Ненапразно имаше поне 2-3 офанзиви за деклариране на кладенци в Басейновите. Почвата е подготвена, на сладки приказки не вярвам -утре празноглавците ще променят закона и в г...а
Изведох оттичането от покрива на къщата на сина с тръби и си мислех да копая за резервоари под земята , ама то и дъжд няма -каква вода ще събирам ?

Тема "Намален дебит на сондаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: