Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
swissmad1 - специалист
чет яну 23, 2025 2:55 pmbigdragon написа:
....но не пречи да се пробва
с натягане...
Смелчаци.....
chapara - майстор
чет яну 23, 2025 5:16 pmswissmad1 написа:
чет яну 23, 2025 2:55 pmbigdragon написа:
....но не пречи да се пробва
с натягане...
Смелчаци.....
Кажи твойте неволи?
swissmad1 - специалист
чет яну 23, 2025 5:17 pmchapara написа:

Кажи твойте неволи?
Това (компенсатора) ако някой реши да го притяга (щото като го гледам е на 10+ години),трябва да е готов да сменя всичко!
Има минимална вероятност да спре с натягане. А то е просълзяло защото гумата се е ,,опекла" .Гумата се продава в комплект с компенсатора и за смяната и, трябва да го разглобиш целия. На това място компенсатор не ти трябва.
Сменяйте тръбите докато е време.
chapara - майстор
чет яну 23, 2025 5:42 pmswissmad1 написа:
чет яну 23, 2025 5:17 pmchapara написа:

Кажи твойте неволи?
Това (компенсатора) ако някой реши да го притяга (щото като го гледам е на 10+ години),трябва да е готов да сменя всичко!
Има минимална вероятност да спре с натягане. А то е просълзяло защото гумата се е ,,опекла" .Гумата се продава в комплект с компенсатора и за смяната и, трябва да го разглобиш целия. На това място компенсатор не ти трябва.
Сменяйте тръбите докато е време.
Е това преди теб не е ли описано или трупаш мнения? Мислех че имаш по иновативен подход. Защо реши че компенсатора не е нужен. Убеден съм че е заложен със удобрен и разписан проект. Така съм виждал масово изрязани тръби на циркулация на ТВ, премахнати отдушници на мръсен канал, щото не им требва.
swissmad1 - специалист
чет яну 23, 2025 7:30 pmchapara написа:
И за да не трупам мнения (последното ми е преди около година-а влизам всеки ден във форума) -прочети си подписа
И то не веднъж!
Не казвам ,че компенсатори не трябва да се монтират-напротив. Затова написах ,,На това място компенсатор не ти трябва."
Ако е умен ще ме послуша................ако ли не..........ще реве в бъдеще
Това е от мен!
ESPACE - майстор
Не му обръщай внимание на chapara. В последно време е станал същия, като тези които преди го дразнеха. Сигурно ще ме захапе, но това е моята безпристрастна гледна точка.
kozl - майстор
пон яну 20, 2025 3:03 pmvaiv написа:
Тръбите са сменяни преди време с ППР тръби, но от моя апартамент нагоре и при мен има преход от метална към ППР тръба.
Точно при такива обстоятелства се ползват компенсаторните връзки.
Или как да свържеш поцинкована тръба с РР тръба, на място без резба :?
Най-лесно и удобно е с такава връзка.
Мноо, мноо по-трудно е да убедиш комшиите да си подменят дъртите, затлачени поцинковани тръби :roll:
chapara - майстор
[quote=chapara post_id=1188800 time=1737644121 user_id=3281

, защото ако се е опекла гумата, ще се скъса и ще рукне водата. Това аз лично не бих го оставил, бомба със закъснител е!
[/quote]

swissmad1, и с какво твоето мнение има повече от казаното преди теб, та сме ,,смелчаци", което на мен ми прозвуча ехидно към Драго и мен?
ESPACE, моето мнение е че никой не те е питал за личностни оценки и е невъзпитано да ги даваш на всеослушание! Темата е за водопровод.
пет яну 24, 2025 12:07 pmchapara написа:
...
ESPACE,...
Ако щеш го питай! Обективен е.

"Ехидно", към Драго едва ли?! А ти защо подскачаш? Вероятно има защо, а то е, че някои теми ги имаш като своя територия и мнение след теб е табу.
gogo7777 - майстор
пет яну 24, 2025 8:24 amkozl написа:
Или как да свържеш поцинкована тръба с РР тръба, на място без резба :?
Заварява се нипел, муфа или фланец :wink:

Тема "Прокапване от тръба за топла вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: