Здравейте , започвам направо с проблема. Наследих една вила от чичо си в района на Вонеща вода. В двора има правена сонда преди около пет години. От самото начало сондата не е пускала повече от 50-100 литра вода на ден в зависимост от сезона. Съседите имат сонди и не се оплакват. Не знам подробности кой я е правил навремето и защо няма много вода, но това са фактите. Според вас има ли смисъл да викам хора да чистят с еърлифт и вода като пак подчертавам , че вода в изобилие в тази сонда никога не е имало или да викам направо да бият нова сонда? Питам защото ако викна някой сондьор много ясно , че ще ми каже да правим направо нова. Хубава вечер желая.
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Anatolkin
- помощник
8 мнения в "Слаб сондаж за вода"
Anatolkin
- помощник
И аз така знам , че никой сондьор няма да се навие да удълбочава. Инак сондажа е почти 40 метра , а водата уж на 35 са я намерили. Май ако ще правя еърлифт по-добре да си го направя сам и да викам сондьори за нова дупка ако не сполуча. Просто се чудех дали има шанс да разработя сондаж който никога не е работил като хората или изобщо да не се занимавам. Никъде не намерих подобна тема и затова попитах. Всички теми са за чистене на НЯКОГА работили кладенци.
50-сто, дадени са ти. Не е нищо. Черпи постоянно, пълни цистерните, може да се разработи сам
или греша?

Djack
- специалист
ср апр 02, 2025 5:57 pmivanovbg написа: Аз бих викнал сондьори да я удълбочат........... Все пак се плаща на метър, а ти имаш известен метраж безплатно.Няма такъв филм! Безплатен метраж за тях няма, даже и да се навият да дупчат в старата дупка (както при мен), винаги започват да броят от "0"!
Ако при тия дъждове сега няма дебит и ниво, шанса да се разработи в сушава година или в края на лятото - клони към нула.
Anatolkin
- помощник
чет апр 03, 2025 7:05 amn_a написа: 50-сто, дадени са ти. Не е нищо. Черпи постоянно, пълни цистерните, може да се разработи самДа , може би в това е проблема , че сондата е ползвана от дъжд на вятър от самото начало. Сега в момента поради дъждовете водата стига криво-ляво за домакинството. Така и ще направя, ще оставя да си тече лекичко докато ме няма. Барем се поразработи.или греша?
Тема "Слаб сондаж за вода" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература